Alimentele care trebuie să fie ținute în congelator. Le păstrezi în condiție perfectă chiar și 3 ani

Alimentele care trebuie să fie ținute în congelator. Le păstrezi în condiție perfectă chiar și 3 ani
Ce produse trebuie să fie ținute la congelator

Poate că păstrezi foarte puține sortimente de alimente la congelator, printre care bucățile de carne și înghețata. Totuși, află că o să ai o viață mult mai ușoară dacă și alte produse sunt și ele păstrate în aceste condiții. Chiar dacă nu ți se pare bizar, ele o să reziste mult mai mult în timp.

Există câteva alimente pe care nu le asociezi cu anumite condiții din congelator. Pe lângă legume, carne, fructe și alte bunătățuri, sunt produse pe care le regăsești în dulap, dar ar trebui să fie lăsate la rece pentru a avea condiții prielnice și a nu se strica așa de repede. Ele își vor păstra aromele mai mult timp și nu o să mai faci risipă, economisind timp și mulți bani atunci când vine vorba despre cumpărături.

  • Făina integrală

Făina integrală este bogată în fibre, grăsimi și vitamine, așa că produsul poate râncezi dacă nu este ținut în condiții prielnice. Chiar dacă termenul de valabilitate este de doar câteva luni, petele de mucegai sunt extrem de neplăcute și pot să apară foarte repede, așa că este important ca făina să nu fie ținută la temperatura camerei, ci în congelator.

  • Crutoanele

Majoritatea românilor păstrează crutoanele la temperatura camerei, dar ele o să devină extrem de tari și riscul de râncezire este ridicat pentru că se folosește ulei în momentul în care sunt preparate. Este bine ca ele să fie păstrate la o temperatură scăzută, mai ales pentru că pâinea se decongelează în doar câteva minute, așa că aceste crutoane pot să fie folosite imediat la multe feluri de mâncare.

  • Pesto

În momentul în care ierburile aromatice nu mai sunt bune și încep să se veștejească, tindem să le aruncăm pentru a scăpa rapid de orice problemă și a cumpăra produse noi. Pentru a nu mai face risipă, prepară rapid un sos pesto ce îți va folosi mai târziu la fel și fel de bunătățuri. Acest amestec trebuie să fie păstrat la congelator în pungi de plastic, cutii, ba chiar și în formele pentru cuburile de gheață.

  • Drojdia

În cazul în care produsul va expira în curând, atunci apelează la congelator. Chiar dacă aceasta a expirat, dacă este ținută la rece, o să fie proaspătă și pregătită pentru a fi utilizată pentru orice rețetă. Există mai multe alimente ce pot să fie puse în acest recipient miraculos, așa că drojdia nu își va pierde dn proprietăți și o să fie perfectă și în timp.