Ce alimente trebuie aduse în prim-plan în dieta zilnică la începutul primăverii? Specialiștii vin cu recomandări pentru toți oamenii. Mulți vor profita din plin de noile legume și fructe proaspete care își vor face apariția pe tarabele din piață și pe rafturile supermarket-urilor. Este cel mai important să cunoști prima regulă de bază: consumă-le pe cele din sezon! Ce trebuie să mănânce toți românii în această perioadă?
Se spune că cel mai bine este să îți faci meniul în funcție de sezon pentru că astfel adaugi în dieta ta zilnică cele mai proasptete alimente/fructe/legume.
În felul acesta te poți bucura de toate vitaminele lor și de prospețimea acestora. Primăvara se instalează deja la noi în țară, astfel că și obiceiurile noastre se schimbă ușor.
Ziua va începe mai devreme, iar activitățile se vor derula altfel, ulterior și programul meselor noastre având de suferit pe anumite părți.
Există o multitudine de plante verzi, legume și fructe, iar unele dintre ele sunt ideale numai primăvara. Nutriționiștii sfătuiesc să alegem alimente proaspete și naturale la fiecare masă.
Este clar vremea salatelor și a rețetelor cu multe legume, mai cu seamă că ne aflăm și în Postul Paștelui, unde sunt excluse produsele de origine animală. Experții recomandă căpșunile pentru că ajută la circulația sângelui și sunt ideale pentru susținerea sistemului imunitar.
Lămâi – Sunt disponibile pe tot parcursul anului, dar sunt ideale în special la începutul primăverii pentru că sunt abundente în vitamina C și acid citric și au proprietăți antioxidante remarcabile.
Papaya – Este un fruct tropical din Mexic și este plăcut de mai multă lume. Are un conținut de apă de aproximativ 90% și este o sursă bună de hidratare.
Dovlecel – Luna aprilie este prielnică dovleceilor care încep să apară. Ei pot fi integrați în foarte multe preparate: mâncăruri cu sos, dovlecei la cuptor, fripți sau în diverse supe ușoare.
Ananas – Este un aliment bogat în carbohidrați și vitamine și este perfect pentru a-ți restabili nivelul de energie în primăvara aceasta. Te vei bucura astfel de o sursă de vitamina C, calciu, fier, magneziu, potasiu, fosfor, mangan, sodiu și zinc.
Spanac și urzici – Sunt ideale pentru preparatele din această perioadă a anului, fiind o sursă bună de vitamine precum: vitamina A, vitamina C, vitamina E, vitamina K și vitamine din grupele B (B6, B2 si B1) și acid folic (vitamina B9).