Sezonul rece se apropie iar odată cu el apar şi virozele sau bronşitele. Dacă nu doreşti să mai iei medicamente, atunci poţi încerca remedii naturale. Iată ce alimente trebuie să consumi pentru a scăpa de tuse şi respiraţie grea!
Odată cu răcirea vremii şi cu umiditatea din atmosferă apar şi primele probleme de sănătate. Cele mai frecvente pentru sezonul rece sunt bronşitele, acestea manifestându-se prin tuse, nas înfundat, respiraţie grea sau senzaţie de apăsare pe stern. Cele de origine virală, spun medicii, trec uşor, la aproximativ o săptămână, cu ajutorul unor remedii naturale. În cazaul în care acestea sunt cauzate de bacterii, este necesar un consult medical.
Printre alimentele recomandate de specialişti pentru a ajuta organismul să lupte cu boala se numără ceaiul de ghimbir cu miere. Acesta are proprietăţi antiinflamatorii, ajutând astfel căile respiratorii. Pentru a-l prepara ai nevoie de:
Ingredientele sunt necesare pentru două căni de ceai. Apa şi scorţişoara se pun la foc până fierb, apoi se adaugă plicurile şi se lasă la infuzat 5 minute. Împarte ghimbirul, mierea, sucul de lămâie în două căni, apoi adaugă apa fiartă cu scorţişoară.
Usturoiul s-a dovedit şi el a fi un remediu excelent împotriva tusei, nasului înfundat şi a respiraţiei grele. Acest leac este folosit de zeci de ani, motiv pentru care toate bunicile îl ştiu şi îl pun în practică.
Dacă de fiecare dată când răceşti mama îţi face supă caldă de pui, ştie ea ceva. Acest preparat delicios ajută organismul să lupte cu boala. Pentru un efect maxim, adaugă puţin ardei iute. Vei respira imediat mai uşor iar nasul ţi se va desfunda pe loc.
Gargara cu apă sărată este şi ea o variantă pe care o ştim de la bunici. Aceasta reduce semnificativ durerile în gât şi te scapă de senzaţia de greutate de pe piept. În plus, este o modalitate rapidă şi ieftină. Tot ce ai de făcut este să dizolvi într-un pahar de apă caldă o linguriţă de sare şi să faci gargara.
O altă variantă naturală de a te însănătoşi mai repede este ceaiul de ceapă. Acesta are efecte incredibile, te scapă de durerile în gât şi de tuse. Dacă gustul nu nu ţi se pare deloc atrăgător, poţi adăuga câteva picături de suc de lămâie şi o linguriţă de miere.