Alimentele care te scapă de stres. Toți românii trebuie să le consume zilnic, de azi
Ce alimente te ajută să scapi de stresul de zi cu zi? Foarte puțini știu de ele, deși cei mai mulți ar trebui să le ia la cunoștință. Cum trebuie schimbat meniul tău? E foarte ușor să introduci aceste alimente în el.
Care sunt alimentele care te scapă de stres?
Oamenii sunt stresați din cauza vremurilor, a locului de muncă, a banilor sau din cauza multor altor lucruri care intervin. Cu toate astea, cel mai bine este să fii preventiv și să ai în vedere faptul că întotdeauna trebuie să ai grijă de tine în privința orelor de somn, a activității și a alimentației.
Ca să te simți bine trebuie să ai în vedere multe detalii, mai cu seamă în privința a ceea ce consumi. „În loc să ne gândim la mâncare ca„ mâncare de stres ”sau„ plăceri vinovate ”, ne putem gândi să folosim mâncarea pentru a modela lentila în modul în care trăim stresul”, a spus psihiatrul Dr. Drew Ramsey, profesor asistent clinic la Universitatea Columbia Vagelos College de medici și chirurgi și autor al viitoarei cărți „Mănâncă pentru a bate depresia și anxietatea”, conform CNN.
- „Serotonina este un neurotransmițător responsabil pentru fericire și bunăstare”
Este sugerat să consumi pește, mai cu seamă hamsii, sardine, hering, somon și macrou. Aceste tipuri sunt delicioase și sunte o sursă foarte bogată de acizi grași omega-3 care elimină stresul. De asemenea, există multe preparate delicioase în care sunt introduse perfect. „Creșterea acizilor grași omega-3 poate ajuta la reglarea modului în care corpul nostru gestionează stresul”, a spus Porrazza. Stresul poate crește inflamația în organism, deci dacă putem reduce inflamația consumând mai mulți omega-3, am putea reduce, de asemenea, nivelurile de cortizol, ceea ce ar putea îmbunătăți sănătatea și bunăstarea, a explicat Porrazza.
Mai mult decât atât, midiile, scoicile și stridiile sunt bogate în vitamina B12 pe lângă omega-3. Vitaminele B și inclusiv B12 ajută la menținerea sistemului nervos. Deficiențele de acestea pot crește riscul de a dezvolta simptome legate de stres precum iritabilitate, letargie și depresie. „Serotonina este un neurotransmițător responsabil pentru fericire și bunăstare”, a spus Porrazza.
Semnificații ale culorile vibrante ale fructelor și legumelor
„Culorile vibrante ale fructelor si legumelor inseamna mai mult decat aranjatul vitrinei. Gandeste-te la raionul de produse agroalimentare ca la un magazin unde iti cumperi o garderoba colorata: alege cat mai multe culori diferite pentru un impact cat mai mare. Motivul pentru care sa alegi alimente multicolore este acela ca cea mai sanatoasa dieta include o varietate de alimente. Si cand vine vorba de produse agroalimentare, culoarea este semnul cel mai evident al diferitilor nutrienti din diferite plante”, arată reginamaria.ro.
• legume verde inchis sau cu frunze (salata verde inchis, varza kale, spanac, varza furajera, broccoli)
• fructe si legume galbene sau portocalii (dovlecel, morcovi,nectarine, pepene galben)
• fructe si legume rosii, albastre si violet (ardei rosu, rosii, capsuni, afine, sfecla)
• legume (linte si alte fasole)
• citrice (portocale, grapefruit, lamai galbene sau verzi).