Alimentele care te scapă de crizele de gută. Sunt 6 la număr și sunt pline de beneficii secrete

de: Anca Lupescu
05 04. 2021

Știai că există alimente pe care le poți consuma în lupta cu crizele de gută? Dacă suferi de această afecțiune, ai nevoie să consumi alimente cu un conținut mare de acid uric.

Șase alimente ideale pentru prevenirea și ameliorarea gutei

Guta este o formă de artrită care cauzează dureri articulare intense. Se întâmplă din cauza cantității mari a acidului uric din sânge și este legată de o dietă bogată în proteine animale, carne sau alcool în exces.

Acidul uric apare atunci când alimentele consumate sunt metabolizate și degradate celular. Când această cantitate de acid uric este prea mare, din el se formează cristale care pătrund în articulații și provoacă dureri.

Cum să scapi de durerile cauzate de gută

Încearcă, înainte de toate, să ai o dietă echilibrată, să te hidratezi suficient și să incluzi în meniul tău zilnic toate grupele de alimente.

Încearcă să mănânci carne doar o dată sau de două ori pe săptămână, iar în fiecare zi consumă fructe și legume proaspete. În plus, îndreaptă-te spre pește și consumă-l măcar de două ori pe săptămână, însă făcut în aburi sau la cuptori.

Evită prăjelile și dulciurile și încearcă să îți ții sub control nivelul de glicemie, care ar trebui să fie între valorile 80 și 120.

Iată alimentele pe care să le consumi în lupta cu crizele de gută:

Ceai verde. Conține mulți antioxidanți, ajută la slăbit și reduce producția de acid uric din organism. Ai grijă să bei multă apă, pentru că ceaiul verde deshidratează!

Cafea. E bine să limitezi consumul de cafea la maximum două cafele zi. Cafeaua este ideală pentru a preveni riscul de gută și ajută la inhibarea poftei de mâncare.

Citrice. Lămâi, portocale, grapefruit sau pomelo, toate aceste fructe sunt ideale pentru organism, pentru conținutul lor de Vitamina C. În plus, reduc acidul uric din organism, eliminând excesul.

Mere. Se spune că un măr pe zi ține doctorul la distanță și este adevărat. Pe lângă faptul că merele conțin fibre și sunt ideale în orice dietă, ele au și acid malic, un compus care neutralizează efectul acidului uric în organism.

Cireșe. Cireșe au proprietăți antiinflamatorii și conțin antocianine, care reduc nivelurile de acid uric. În plus, cireșele sunt o sursă grozavă de vitamine și antioxidanți pentru organism.

Banane. Ar trebui să consumi măcar 3 banane pe săptămână, pentru o dietă echilibrată. Cu toate că au un conținut caloric destul de mare, bananele reduc acid uric din sânge, prevenind crizele de gută. În plus, conțin potasiu și sunt foarte sățioase.