Alimentele care te scapă de constipație. Te ajută să și slăbești, după Sărbători

Alimentele care te scapă de constipație. Te ajută să și slăbești, după Sărbători
Prunele uscate, cel mai bun remediu natural impotriva constipatiei

S-a aflat care sunt alimentele care te scapă de constipație. Tot acestea te pot ajuta să și slăbești, după Sărbători. Care sunt laxativele naturale, citiți în articolul de mai jos.

Cum poți să slăbești ușor după sărbători. Care sunt alimentele la care să apelezi cu încredere

Chiar dacă moderația ar trebui să fie regula de bază a Sărbătorilor, ca în  oricare altă perioadă a anului, este greu să ne abținem să consumăm toate bunătățile de Sărbătorilor la o singură masă.

Astfel, nu este de mirare că ne confruntăm cu probleme de digestie, precum și cu kilograme în plus după aceasta perioadă. Ca să scăpăm de aceste neplăceri, pe lângă un meniu cu alimente ușor de digerat și mai sărace în calorii, putem apela și la ajutorul plantelor. Și aici este necesară precauția, însă.

Plantele în exces pot dăuna

Orice plantă sau aliment poate avea și efecte adverse. Atenție și dacă luați medicamente cu care acestea pot interacționa”, a avertizat Alice Popescu, medic primar specializat în medicină generală, acupunctură și fitoterapie, la Institutul Național de Medicină Complementară și Alternativă din București.

Spre exemplu, ceaiurile diuretice, cum sunt cele de mătase de porumb, păpădie, coada-calului, trebuie asociate mereu cu un consum crescut de lichide bogate în săruri, pentru a nu produce dezechilibre importante în organism.

Soluția ceiaurilor laxative

De asemenea, ceaiurile laxative, precum cel de crușin, consumate în exces, pot provoca hemoragii digestive și pot agrava hemoroizii. ”Pentru menținerea unui tranzit intestinal bun recomand un consum regulat de fibre – glucomanan, tărâțe de psyllium, semințe de chia etc.”, a adaugat specialistul în fitoterapie.

Prunele uscate sunt poate cel mai cunoscut laxativ natural. Prunelke uscate conțin antioxidanți, vitamina A, potasiu, fier și fibre. În plus, prunele uscate contribuie și cu bacterii “bune”, motiv pentru care sunt recomandate pentru o dietă de detoxifiere a colonului. De asemenea, fibrele solubile din prunele uscate oferă o senzație de sațietate. Altfel spus, te poate ajuta să scapi mai ușor de kilogramele nedorite.

Ceiaul de ghimbir și beneficiile lui

”Ceaiul de ghimbir este foarte bun stimulent digestiv, amplifică arderile de grăsimi și ajută la digestia optimă a alimentelor grele. În plus, elimină toxinele din corp”, a mai explicat fitoterapeutul Alice Popescu.

Varza murată este considerată un laxative natural. Conţinutul de fibre alimentare şi minerale rămâne intact şi, în plus, îmbunătăţeşte digestia, mai ales a digestiei proteinelor şi a grăsimilor.

Varza murată, nelipsită de la mâncărurile grele

Aceasta explică de ce varza murată este un aliment care nu trebuie să lipsească de la mesele cu mâncăruri grele. Varza murată ajută digestia şi metabolismul. Aloe Vera este cel mai vechi și popular remediu natural cunoscut de om și folosit pentru o multitudine de probleme.

Aceasta conține 99% apă, însă restul de 1% oferă un pachet de 75 de nutrienți, inclusiv 20 de minerale, 12 vitamine, 18 aminoacizi și alți compuși, toți cu proprietăți miraculoase.

Sucul de Aloe Vera, remediu rapid împotriva constipației

Trebuie știut faptul că sucul de aloe vera este un remediu imediat pentru constipație.

Nu în ultimul rând, florile de soc au o acțiune ușor laxativă. Acestea stimulează transpirația și eliminarea substanțelor reziduale din organism. În plus, florile de soc sunt folosite ca remediu împotriva constipației, precum și a bolilor de rinichi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI