Alimentele care te cresc în înălțime. Ce conțin ele, de fapt, de sunt bune pentru copii

Alimentele care te cresc în înălțime. Ce conțin ele, de fapt, de sunt bune pentru copii
Aceste alimente ajută la creșterea în înălțime

Deși înălțimea unei persoane este stabilită de mai mulți factori genetici, anumiți nutrienți sunt absolut necesari să ne asigure o creștere și o dezvoltare eficientă.

Alimentele esențiale pentru hormonul de creștere la copii

Un rol foarte important în dezvoltarea sănătoasă și pentru repararea țesuturilor  și a sistemului imunitar, îl au proteinele. Însă, alți micronutrienți cum ar fi calciu, vitamina D, magneziu și fosfor contribuie la sănătatea oaselor, esențiale pentru creștere. În continuare vă prezentăm patru alimente pe care să le consumi pentru a te înălța.

Fasolea

Aceasta conține mai mulți nutrienți și este o sursă foarte bună de proteine, care sunt esențiale pentru hormonul care reglează creșterea la copii. Totodată, fasolea este bogată în fier și vitamine B, care ajută la protejarea împotriva anemiei, o afecțiune caracterizată de lipsa celulelor roșii în corp. Nu doar fierul este necesar pentru creșterea țesutului, însă, deficitul de fier poate duce la întârzierea creșterii în înălțime a copilului, potrivit csid.ro.

Carnea de pui

De asemenea, carnea de pui este bogată în proteine și conține mulți nutrienți esențiali și este excelentă pentru o dietă sănătoasă. Totodată, aceasta este bogată în vitamina B12, care este crucială pentru creșterea și menținerea greutății.

Mai mult, carnea de pui conține taurină, un amino acid care reglează formarea oaselor și creșterea lor. 85 de grame de pui conțin 20 de grame de proteină. Aceasta este bogată în niacină, seleniu, potasiu, fosfor și vitamina B6.

Migdale

Migdalele conțin de asemenea vitamine și minerale necesare pentru creșterea în înălțime. Acestea oferă numeroase grăsimi sănătoase și conțin fibre, mangan și magneziu. În plus, migdalele mai sunt și foarte bogate în E, o vitamină grasă solubilă care acționează și ca antioxidant. Deficitul de vitamina E poate produce efecte adverse în dezvoltarea copilului.

Legumele verzi ajută la creșterea în înțlțime

Legumele verzi cum ar fi spanacul, salata kale, rucola și varza sunt alimente foarte bune pentru dietă atunci când vine vorba de o nutriție sănătoasă. Pe măsură ce extractul de nutrienți este diferit de la un tip la altul, în general legumele verzi oferă o cantitate concentrată de vitamina C, calciu, fier, magneziu și potasiu. Acestea sunt bogate în vitamina K, un nutrient care crește densitatea oaselor și care ajută la creșterea și menținerea înălțimii.

Potrivit sursei citate, aceste patru alimente sunt foarte bune pentru sănătatea și dezvoltarea copilului tău, care îl ajută să crească în înălțime și nu ar trebui să lipsească din dietă.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI