Alimentele care te ajută să ai dinți albi și gingii sănătoase. Ce recomandă doctorii să mănânci acum

Alimentele care te ajută să ai dinți albi și gingii sănătoase. Ce recomandă doctorii să mănânci acum
Alimentele care te ajută să ai dinți albi și gingii sănătoase

Este bine cunoscut faptul că alimentele pe care le consumăm zilnic au un impact major asupra sănătății noastre orale. Pentru a ne asigura că dinții și gingiile noastre își vor păstra sănătatea și peste ani, trebuie să aveam o alimentație echilibrată. Îți dorești un zâmbet mai alb fără să ajungi pe mâna medicilor stomatologi? Dacă da, atunci acest articol îți va fi cu siguranță de folos.

Alimentele care îți asigură un zâmbet alb și strălucitor

Pentru a avea un zâmbet alb, specialiștii recomandă să te speli regulat pe dinți, să folosești ață dentară și să mergi la dentist pentru controalele de rutină. Dar, mai există un factor ce poate determina decisiv starea de sănătate orală – alimentația. Așadar, pentru dinți frumoși și gingii sănătoase, medicii recomandă următoarele alimente:

1. Brânzeturile. Lactatele ajută la remineralizarea smalţului, datorită nivelului ridicat de proteine şi calciu din compoziţie. Atenție, însă! Este indicat să optați pentru brânzeturile naturale, întrucât produsele procesate pot creşte riscul dezvoltării leziunilor carioase.

2. Legumele crude. Specialiștii recomandă să mestecați legume crude, precum morcovii sau țelina, lucru care ajută la stimularea sănătăţii gingiilor prin masajul pe care aceste alimente dure îl realizează în timpul masticaţiei. Dar asta nu e tot. Acest obicei ajută și la menținerea sănătății dinților.

Medicii stomatologi recomandă consumul de legume crude pentru dinți sănătoși
Medicii stomatologi recomandă consumul de legume crude pentru dinți sănătoși

Cum menții sănătatea dinților

3. Mere. Aceste fructe mai sunt cunoscute dub denumirea de „periuțe de dinți naturale“. La fel ca în cazul legumelor, merele stimulează gingiile şi reduc acumularea de bacterii cauzatoare de leziuni carioase.

4. Frunze verzi.Frunzele verzi, cum ar fi spanacul şi varza, sunt cunoscute pentru beneficiile lor legate de sănătate. Ei bine, ele sunt benefice şi pentru sănătatea orală. Au un conţinut ridicat de calciu, ceea ce ajută la construirea smalţului dinţilor şi conţin acid folic, un tip de vitamina B care are mai multe beneficii pentru sănătate. Spre exemplu, poate fi folosit şi în tratamentul gingivitei la femeile însărcinate“, informează medicul stomatolog Adrian Mina de la DaVinci Dental Clinic, potrivit adevărul.ro.

5. Pește. Uleiul de pește conține Omega 3, care, potrivit unor studii recente, reduce riscul de parodontoză.

6. Nuci. Consumul de miez de nucă stimulează producţia de salivă, ceea ce ajută la neutralizarea bacteriilor care provoacă carii.

Alte alimente ce vă vor ajuta să vă păstrați sănătatea orală sunt: merișoarele, ceaiul negru și ceaiul verde, stafidele, etc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI