Alimentele care pot să provoace căderea părului. Avertismentul specialiștilor

Alimentele care pot să provoace căderea părului. Avertismentul specialiștilor
Evită aceste alimente dacă ai probleme cu căderea părului

Părul frumos, bine îngrijit și voluminos este principala frumusețe a oricărei femei. De asemenea, o alimentație corectă și sănătoasă ajută la sănătatea părului, însă există anumite alimente care pot provoca căderea părului, spun specialiștii.

Ce alimente ar putea să provoace căderea părului

Ferește-te de alimentele prăjite și grase dacă nu vrei să ai probleme cu pierderea părului. Potrivit medicilor, pe lângă faptul că asemenea alimente nu sunt sănătoase, ele pot fi și dăunătoare, iar de multe ori înfundă arterele și crește producția de sebum, ceea ce duce la scăderea dimensiunii foliculilor de păr.

Totodată, este afectat fluxul sanguin, iar porii scalpului vor fi blocați. O combinație între toate acestea îți vor face părul nesănătos și riști chiar și pierderea acestuia. Desigur, acest lucru depinde de persoană și cum reacționează organismul.

Vitamina A, de asemenea, poate duce la căderea părului. Poate că pare ciudat ca vitamina A să fie pe această listă, deoarece ea este cunoscută ca fiind benefică pentru sănătatea părului. Cu toate acestea, un exces de vitamina A poate face exact opusul, spun medicii.

Prin urmare, ar trebui să fim atenți atunci când consumăm alimente care sunt bogate în vitamina A, precum ficat, ouă sau brânză, dar și la suplimentarea cu acestea.

Specialiștii spun să evităm aceste alimente

Peștele este unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume. Bogat în omega 3 și mulți alți nutrienți, este unul dintre cele mai consumate alimente. Cu toate acestea, datorită conținutului foarte ridicat de mercur, părul poate începe să cadă.

Potrivit specialiștilor, acest lucru este valabil, în mare parte, pentru ton și macrou. Cel mai indicat ar fi să nu consumați în cantități prea mari cele două tipuri de pește dacă aveți deja probleme cu căderea părului.

Băuturile carbogazoase sunt extrem de dăunătoare. Din cauza acidității sale ridicate, este destul de probabil să provoace probleme ale părului. Prin urmare, ar trebui cu siguranță să evitați orice tip de bătură carbogazoasă. Pe lângă faptul că vă poate afecta părul, afectează organismul în general.

Produsele cu seleniu pot provoca, de asemenea, probleme ale părului, avertizează specialiștii. La fel ca și în cazul produselor anterioare, excesul lor va duce inevitabil la probleme ale părului.

Acest lucru este valabil, în special, pentru alimente precum: untura, ciuperci stridii, usturoi, nucă de cocos și ciuperci porcini, mai spun specialiștii.