Alimentele care nu trebuie depozitate niciodată pe ușa frigiderului. Ce greșeală fac mulți români

de: Bișinicu Andreea
06 05. 2022

Atunci când punem alimentele în frigider, este foarte important să depozităm corect mâncarea, în așa fel încât produsele să nu se altereze. De exemplu, știai că anumite alimente nu se pun niciodată pe ușa frigiderului? Explicația vine mai jos.

Cum se depozitează, corect, alimentele în frigider

Organizarea alimentelor pe rafturile din frigider îți poate da mici bătăi de cap, câteodată, nu-i așa? Specialiștii te sfătuiesc să ții cont de anumite sfaturi, atunci când aranjezi borcanele, oalele cu mâncare sau alimentele individuale în refrigerator.

Cel mai important lucru care trebuie luat în calcul este faptul că ușa frigiderului este caldă, prin urma, nu este recomandat să depozitezi acolo lactate sau brânzeturi, deoarece acestea se pot altera în doar câteva zile.

Indicat ar fi ca produsele lactate să fie depozitate în partea de sus, iar carnea și peștele pe rafturile de jos ale frigiderului. Când vine vorba despre legume si fructe, aceste trebuie puse în sertare separate, de preferat în lada transparentă din partea de jos a frigiderului.

Un truc genial important de reținut este să acoperi cu o folie transparentă ceapa, usturoiul, hreanul, acele alimente care au miros înțepător.

De asemenea, ouăle trebuie ținute la frigider la o temperatură de 4°C sau mai puțin. Trebuei depozitate în cutia lor originală pe un raft interior și departe de alimentele înțepătoare.

Temperatura de pe un raft interior rămâne mai constantă decât cea de pe ușă, aceasta fiind deschisă și închisă frecvent. Cutia de carton împiedică mirosurile sau aromele de la alte alimente și ajută la prevenirea pierderilor de umiditate.

Cum scapi de umiditatea din frigider cu hârtia igienică

Frigiderul dă bătăi de cap multora dintre noi, din cauza mirosurilor urâte sau a umezelii care se acumulează la interior.

Pe unele uși ale frigiderelor se poate observa că, pe peretele de la interior, se formează picături de apă care de multe ori se transformă în gheață. Așa se face că, de cele mai multe ori proprietarii lor sunt nevoiți să le dezghețe pentru a scăpa de gheața formată.

Pentru a rezolva această problemă, tot ce trebuie să faci este să iei un sul de hârtie igienică și să-l depozitezi oriunde, în interiorul frigiderului. Reține că acesta trebuie înlocuit odată la 2 zile.