Alimentele care nu trebuie consumate după ora 21:00. Îți strică și somnul

Alimentele care nu trebuie consumate după ora 21:00. Îți strică și somnul
Alimente care nu trebuie să fie consumate de nimeni după ora 21:00.

Specialiștii au realizat o listă de alimente care nu trebuie consumate după orele 21:00. Oamenii care au probleme cu somnul trebuie să știe care sunt produsele pe care să le introducă în regimul lor pentru ca somnul să fie unul plăcut. Alimentația este și ea strâns legată de o odihnă ca la carte care să te ajute să îți bifezi toate sarcinile dintr-o zi. Iată ce trebuie să eviți după orele 21:00!

Ce să nu mănânci după ora 21:00: îți strică somnul

Specialiștii au realizat o listă cu alimente care să te ajute să eviți o noapte albă. Cu siguranță cei mai mulți oameni își doresc să aibă parte de un somn liniștit, iar doamnele se gândesc și la o siluetă de vis în același timp. Persoanele care au probleme cu somnul trebuie să aibă grijă la produsele pe care le consumă la cină astfel încât seara să fie una liniștită și dimineața să fie productivi.

Află că ultima masă trebuie să fie bogată în proteine și săracă în calorii provenite din grăsimi saturate și carbohidrați. De asemenea, preparatele pe care le consumi trebuie să se digere ușor.

În caz contrar, riști să ai probleme cu stomacul în timpul nopții și să simți un disconfort care nu te va lăsa să dormi. Experții au subliniat că pastele integrale, cartofii, prăjelile și orezul fac parte din categoria alimentelor esențiale și nu trebuie excluse din dietă.

Dacă sunt consumate corespunzător și în cantități modeste la masa de prânz, atunci sunt perfecte, dar seara trebuie evitate. De asemenea, dulciurile sunt o adevărată bombă calorică pentru că au în compoziție mult zahăr și grăsimi și îngreunează stomacul mai ales pe timpul nopții.

Ce alimente îngreunează digestia?

Specialiștii susțin că trebuie să te mai ferești la cină și de acestea:

Carnea roșie – are nevoie de 4 până la 6 ore pentru a fi digerata complet.
Legumele – sunt bogate în fibre și de aceea sunt asimilate mai greu seara.
Chipsurile și gustările procesate – conțin glutamat monosodic ce duce la tulburări de somn.
Pastele – au foarte multe calorii și îngrașa.
Înghețata – conține prea multă grăsime și zahăr pentru ca organismul să aibă timp să le proceseze seara.
Pizza – consumată seara, dă arsuri la stomac și îngrașa. Ideal este să o consumi la masa de prânz.
Cerealele – sunt perfecte pentru masa de dimineața, dar total contraindicate seara, din cauza cantitații mari de zahăr și carbohidrați pe care o dețin.
Ciocolata – conține cofeina și te va împiedica să dormi.

Urmăriți Playtech.ro și pe