Alimentele care îți protejează plămânii. Substanța secretă care combate poluarea, de fapt
Alimentele pe care le consumăm pot avea un rol foarte important pentru sănătatea plămânilor. Este recomandat să adăugăm în alimentație alimentele bogate în vitamina A pentru a combate efectele poluării și pentru a ne păstra plămânii sănătoși.
Care sunt alimentele care îți protejează plămânii
Sărbătorile ne bat la ușă, iar noi simțim o bucurie imensă. Cu toate acestea, scăderea calității aerului și pandemia de coronavirus, împiedică vibrațiile pozitive ale sărbătorilor de iarnă. Poluarea și pandemia au un impact major asupra tractului respirator. Toată lumea își face grijă de sănătatea plămânilor mai mult ca oricând și este timpul să luăm câteva măsuri pentru a-i proteja cum putem mai bine.
Alimentele pe care le consumăm pot avea un rol foarte important pentru sănătatea plămânilor. Alimentele bogate în antioxidanți sunt foarte importante pentru eliminarea toxinelor pe care le inhalăm în fiecare zi. Mai multe feluri de alimente bogate în nutrienți pot ajuta plămânii să se comporte mai bine, iar alimentele bogate în vitamina A sunt unele dintre ele.
În continuare vă prezentăm câteva alimente bogate în vitamina A:
Morcovi
Potrivit cercetătorilor, 100 g de morcovi conțin 8840 micrograme de vitamină A. O dată cu instalarea frigului putem folosi acest aliment în diferite combinații (crud, suc, prăjituri, salată, sandwich-uri și multe alte mâncăruri).
Legume cu frunze verzi
Broccoli, varza, spanacul și multe alte legume verzi sunt surse foarte bune de vitamina A, partea bună este că produsele din sezonul rece abundă în verdeață.
Peștele
Peștele, un aliment ușor și gustos este o bună alegere pentru a oferi plămânilor necesarul de vitamina A. Chiar dacă este pregătit pe grătar, fiert sau gătit la abur, peștele este o sursă importantă de vitamina A.
Dovleacul
Dovleacul conține o cantitate bună de alfa-caroten, un carotenoid care se transformă în vitamina A. Din porția de 100 de grame de dovleac, se pot obține 2100 micrograme de vitamina A, potrivit Institutului Național de Nutriție.
Roșiile
Roșia conține este foarte bogată în vitamina A și beta-caroten, antioxidant care ajută la eliminarea toxinelor și la combaterea radicalilor dăunători prezenți în aerul poluat, potrivit Exquis.ro.
Ouăle
Mulți dintre noi consumăm ouă aproape în fiecare zi, însă evităm gălbenușurile pentru conținutul ridicat de grăsimi. Oul întreg, inclusiv gălbenușul de ou, este o sursă foarte bună de vitamina A. Așadar, este recomandat să consumați și gălbenușurile, dar cu ponderație.
Mazăre
Un alt aliment specială pentru sezonul rece, mazărea verde este universală în utilizarea sa în bucătărie.