27 mart. 2022 | 15:06

Alimentele care îți dau o respirație urât mirositoare. Ce să nu consumi când ești la birou

Sănătate
Alimentele care îți dau o respirație urât mirositoare. Ce să nu consumi când ești la birou
Respirația urât mirositoare, inamicul no.1 la birou

Nu este niciun secret că usturoiul și ceapa pot duce la respirația urât mirositoare. Dar dacă evitați aceste alimente și respirația voastră încă miroase urât, este timpul să căutați mai adânc în sabotorii vicleni care ar putea fi cauza. Respirația urât mirositoare cronică poate fi foarte frustrantă. Cu atât mai mult atunci când încerci să o combați, dar nu-ți poți da seama care este vinovatul. Pentru unii oameni, respirația urât mirositoare poate fi genetică. Pentru alții, ar putea fi o parte din rutina zilnică de care nici măcar nu-și dau seama. De multe ori consumăm regulat anumite alimente despre care nu știm că ne pot distruge respirația.

Respirația urât mirositoare, inamicul no.1 la birou

Ați observat în ultima vreme cum colegii de muncă păstrează distanța în timp ce vorbiți? Celălalt partener de viață a făcut o față când v-ați apropiat pentru un sărut?

Poate că este timpul să vă îmbunătățiți igiena orală. Dacă vă spălați pe dinți, folosiți ața dentară și folosiți apă de gură în mod regulat.

Dacă încă aveți semne că ați putea avea respirația urât mirositoare, poate că este timpul să vă regândiți dietă. În timp ce unele alimente pot ajuta la evitarea respirației urât mirositoare, altele o pot înrăutăți.

În primul rând, ce este respirația urât mirositoare?

Respirația urât mirositoare sau halitoza este un miros neplăcut sau urât mirositor pe care ceilalți îl pot simți în timp ce vorbiți sau respirați. Deși aceasta este o problemă comună, nu este amuzant pentru nimeni dacă cineva vorbește cu tine cu respirație mirositoare.

Dacă vrei să eviți respirația urât mirositoare, este posibil să vrei să eviți anumite alimente care sunt cunoscute pentru că o provoacă. Continuați să citiți pentru sfaturi despre cum evitarea respirației urât mirositoare începe cu evitarea acestor alimente.

Citește și: Ai mâncat ceapă sau usturoi? Alimentul care te scapă de respirația urât mirositoare

Usturoi poate genera respirația urât mirositoare

Usturoiul ajunge în fruntea listei de alimente pe care ar trebui să le evitați dacă vreți să evitați o astfel de situație. În timp ce acest lucru ar putea să nu fie surprinzător, ceea ce s-ar putea să nu știți este că usturoiul provoacă respirația urât mirositoare mult timp după ce l-ați mâncat.

Usturoiul este absorbit în fluxul sanguin, ceea ce facilitează respirația mirositoare pe măsură ce usturoiul își croiește drum în plămâni și iese prin gură. De asemenea, usturoiul absorbit poate emite un miros distinctiv amar din porii tăi. Totuși, nu fiți gata să înjurați de usturoi cu totul.

Usturoiul are multe proprietăți benefice, inclusiv pentru a evita răcelile, și ar trebui să facă parte din dieta dumneavoastră. Având grijă să nu mâncați prea mult usturoi, veți preveni respirația neplăcută. Când ați terminat de mâncat o masă care conține usturoi, asigurați-vă că vă spălați pe dinți și folosiți ața dentară pentru a ajuta la combaterea mirosului acestuia.

Ceapa, inamicul numărul 1

O altă duhoare care poate dura mult timp după ce ai consumat-o, ceapa poate rămâne sub formă de respirație mirositoare, deoarece este absorbită și în fluxul sanguin. Deși nu ar trebui să încetezi să mai mănânci ceapă, trebuie să ai grijă să te speli pe dinți și să folosești ața dentară după ce ai mâncat-o. Nici apa de gură nu ar strica.

Cafeaua de dimineați și respirația urât mirositoare

Cafeaua este plină de compuși sulfurici. Compușii sulfurici vă pot usca gura, făcând ca producția de salivă să încetinească. Mai puțină salivă poate însemna efectul nedorit, respirația urât mirositoare.

Saliva ajută la uciderea bacteriilor din gură și poate ajuta la digerarea particulelor de alimente prinse între dinți. Dacă gura dvs. nu produce salivă, nu poate digera particulele de alimente, iar bacteriile vor începe să descompună particulele de alimente, cauzând respirația aceea neplăcută.

Pește, de obicei „de la cap se împute”, dar  nu și de data asta

Deși tonul poate fi un prânz sănătos, dacă nu te speli imediat pe dinți, ai putea vorbi cu colegii de serviciu cu o respirație destul de respingătoare. Tonul din conservă, în special. Există ceva în legătură cu conservele de ton care îți poate crea respirațiaurât mirositoare. Dacă se întâmplă să mănânci un sandviș cu ton la serviciu și nu ai timp să te speli pe dinți, mestecă niște gumă fără zahăr pentru a ajuta la combaterea mirosului.

Renunță la alimentele acide

Știința a demonstrat că acizii pot face ca bacteriile din gură să se reproducă mult mai repede. Neutralizarea acestei stări acide este necesară pentru a inhiba creșterea bacteriilor și asta înseamnă evitarea sau limitarea consumului de alimente sau băuturi acide.

Dacă doriți să evitați respirația urât mirositoare, evitați toate sucurile de citrice, sucurile carbogazoase, sosul pentru paste, ketchupul și cărnurile grase. Mai sunt și altele pe listă, dar toate acestea sunt vinovați comuni ai halenei.

Alte sfaturi cum să scapi de respirația urât mirositoare

Limitați numărul de alimente zaharoase pe care le consumați. Dacă fumați, încercați să vă opriți. Fumatul crește riscul de apariție a bolilor gingivale și nimănui nu-i place să simtă miros de țigară în respirație.

Spălați-vă pe dinți la cel puțin o oră după ce ați mâncat sau băut ceva. Ce ar mai trebui să faci dacă respirația mirositoare nu dispare? Simplu! Multe motive pot cauza halitoză cronică, poate doriți să vă gândiți să consultați un medic sau un dentist. Aceștia vă pot ajuta să determinați ce factori pot contribui la asta și ce puteți face pentru a o remedia.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc un radar
Capital.ro
Cel mai rapid dulce de post. O reţetă exotică din doar 3 ingrediente, gata în 5 minute
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se schimbă LEGEA! Ce se întâmplă cu românii care NU locuiesc la adresa din buletin
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro