Mulți români obișnuiesc să păstreze aceste alimente la temperaturi scăzute, fără să știe că le fac mai mult rău decât bine. Antrenorul Salak Hunor a dezvăluit care sunt produsele alimentare care devin toxice în momentul în care sunt depozitate la frigider. Nu mai proceda astfel!
Deseori facem lucruri mai puțin decât ideale pentru sănătatea noastră. De cele mai multe ori, nici nu ne dăm seama că ne afectează. În special când vine vorba de gătit și curățenie, mulți oameni au obiceiuri care vor fi incredibil de dăunătoare pe termen lung, potrivit specialiștilor.
Antrenorul de fitness Salak Hunor a vorbit în mediul online despre un astfel de caz, explicând că unele produse alimentare devin toxice când sunt depozitate la temperaturi scăzute în bucătărie, în mod deosebit la frigider. Mulți români le consumă fără să știe acest detaliu important pentru sănătate.
Usturoiul este un aliment care poate deveni toxic, dacă este depozitat la frigider sub forma cățeilor decojiți. Aceștia prind mucegai foarte rapid, chiar dacă nu este vizibil. Mucegaiul din usturoi produce toxine care măresc riscul de dezvoltare a cancerului în organism.
Antrenorul de fitness Salak Hunor a recomandat păstrarea usturoiului în afara frigiderului. Dacă decojești căței de usturoi, asigură-te că îi folosești imediat sau la scurt timp după decojire.
Amidonul din ceapă, când este pusă la frigider, se transformă în zahăr și, la fel ca în cazul usturoiului, începe să prindă mucegai. Multă lume face greșeala să taie o ceapă și să pună o jumătate la frigider, iar astfel începe să colecteze toate bacteriile nesănătoase din mediu, a explicat antrenorul de sport.
Ghimbirul, de asemenea, prinde mucegai foarte rapid când este ținut la frigider, iar astfel consumat poate duce la insuficiență renală și hepatică, a subliniat antrenorul de fitness Salak Hunor, într-o postare publicată pe contul său de pe platforma Instagram.
Mulți oameni păstreaza orezul gătit în frigider, din cauza rezistenței sale la amidon, crezând că acest obicei ajută la nivelul colesterolului și al zahărului din sânge. La fel ca alimentele de mai sus, orezul este un produs care prinde mucegai foarte repede, potrivit lui Salak Hunor.
Dacă orezul este păstrat la temperaturi scăzute la frigider, nu trebuie ca intervalul de depozitare să depășească 24 de ore. În caz contrar, creșterea bacteriilor și fungilor va fi facilitată. Mai mult decât atât, mâncatul de orez reîncălzit poate provoca intoxicații alimentare sau dureri de stomac.