Alimentele care curăță grăsimea. Beneficii nebănuite, te scapă și de o boală

de: Năstase Mirabela
07 02. 2021

Ce alimente curăță grăsimea din organism. De asemenea, aceste alimente pot să combată și ateroscleroza, o afecțiune care debutează odată cu acumularea grăsimii pe vasele de sânge.

Alimentele care curăță grăsimea

De altfel, ateroscleroza este principala cauză a jumătate din decesele din țările occidentale. Factorii care pot duce la această boală sunt: colesterolul LDL crescut, tensiune arterială crescută, fumatul, diabetul, antecedente în familie, obezitate, dietă dezorganizată sau stil de viață sedentar.

Însă în ajutor vin legumele, fructele și peștele. Dar oare care fructe și care legume? Ei bine, fructele de pădure, fasolea sau roșiile sunt cele pe care vă puteți baza. Iată de ce!

Fructele de pădure

Fructele de pădure precum căpșunile, afinele, zmeura și murele sunt beenfice pentru sănătate, reducând inflamația și îmbunătățind sănătatea inimii. Ele au multe fibre în compoziție, dar și vitamine, minerale și compuși vegetali. Toate aceste componente includ antioxidanții flavonoizi care ajută la o îmbunătățire a sănătății inimii. Dacă consumați fructe de pădure, puteți reduce semnificativ riscul aterosclerozei și a colesterolul rău, dar și tensiunea arterială și nivelurile ridicate de zahăr din sânge. Astfel de fructe mai pot să prevină și infundarea arterelor prin reducerea colesterolului și a acumulării de colesterol.

Fasolea

Fasolea are fibre și este bună pentru inimă, chiar esențială în prevenirea aterosclerozei. Aceasta poate să reducă semnificativ nivelul de colesterol rău din sânge. De asemenea, o dietă bogată în fasole poate să reducă tensiunea arterială, să îmbunătățească funcția arterelor și să reducă astfel de diabet tip 2 și ateroscleroză.

Pește

Cum era vorba aia: ”nicio masă fără pește”. El este plin de substanțe bune și grăsimi omega-3, care grăsimi ajută la reducerea riscului de ateroscleroză. Tot omega-3 mai ajută și la reducerea expresiei moleculelor de adeziune celulară, care este chiar una din cauzele pentru care apare ateroscleorza.

Roșiile

Sunt foarte utile în prevenirea acestui tip de boală. Ele conțin pigmentul numit carotenoid licopen, cu multe beneficii pentru sănătate. Consumul de produse din roșii bogate în licopen duce la reducerea inflamației, la creșterea colesterolului bun – HDL -, precum și la reducerea riscului de boli de inimă.

Tot pentru prevenirea aterosclerozei, vă puteți baza pe alimente precum ceapa, citricele, condimentele, nucile și semințele. Astfel, ceapa conține niște compuși din sulf. Oamenii de știință sunt de părere că acești compuși pot să ajute la prevenirea inflamației vaselor de sânge, la inhibarea aglomerării trombocitelor din sânge, dar și la creșterea disponibilității oxidului de azot. Aceste efecte pot să ajute la protecția împotriva bolii numite ateroscleroză, dar și la îmbunătățirea sănătății arterelor.