Alimentația e foarte importantă pentru o minte și un trup sănătos. Cu toții am observat că atunci când organismul nu se simte bine, mintea nu poate să funcționeze corespunzător, iar concentrarea e din ce în ce mai grea. Ce trebuie să consumi ca să ai o inimă sănătoasă? Este sugerat să introduci alimentele de mai jos în dieta ta zilnică.
Dacă vrei să ai un trup și o minte sănătoasă, trebuie să fii atent și la alimentație, care e foarte importantă. Este recomandat să mănânci mai des fructe și legume. Unele din ele par a fi banale, dar consumate corespunzător și constant sunt benefice pentru sistemul circulator. Bolile de inimă pot fi astfel prevenite dacă alegi meniul potrivit de zi cu zi.
Studiile arată că poți să elimini stresul cu privire la unele boli precum: obezitatea, diabetul sau blocarea arterelor cu ajutorul unei diete echilibrate și sănătoase. Care sunt alimentele care te ajută să ai o inimă sănătoasă? Alături de acestea trebuie să ai în vedere mișcarea zilnică de minimum 30 de minute, odihna potrivită și stresul la care te supui. Momentele cu tine în liniște sunt extrem de importante atât fizic, cât și psihic.
Lista cu alimente care au grijă de inima ta
„E de preferat să avem un stil de viaţă echilibrat, o alimentaţie variată, bogată în fructe şi legume, un program regulat de mese şi un număr adecvat de ore de somn”, precizează medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică, conform csid.ro. Sunt o sumedenie de moduri prin care să le consumi de la prima masă a zilei până la ultima, ori ca gustare. Le poți combina extrem de bine între ele, iar aromele se potrivesc în n potriviri. Există o sumedenie de rețete care le cuprind pe multe dintre ele.
De ce sunt bune ciupercile?
Datorită conţinutul extrem de bogat în selenium şi antioxidanţi, ciupercile sunt un redutabil duşman al răcelii, consumul lor având efecte antivirale, antibacteriene şi anti-tumorale. Totodată, nivelul crescut de vitamina B joacă un rol esenţial în păstrarea imunităţii la cote maxime. Pentru o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos se recomandă consumarea unei varietăți mari de alimente, reducerea consumului de grasimi saturate, zahăr, sare și alcoo, renunțarea la fumat, practicarea unei activități fizice și somn suficient, conform sensilab.ro.