Postul Crăciunului este o perioadă de purificare a trupului și sufletului înainte de una dintre cele mai importante sărbători ale creștinilor, dar este și un moment potrivit pentru cei care vor să scape de kilogramele nedorite acumulate în cursul anului. Află care sunt alimentele care ard calorii după ce le-ai mâncat.
An de an, înainte de cele mai importante sărbători ale creștinilor, foarte mulți români aleg să respecte restricțiile alimentare impuse în timpul posturilor. Se spune că astfel, credincioșii își pregătesc nu doar sufletul ci și corpul pentru celebrarea evenimentelor importante din istoria creștinismului.
Postul Crăciunului poate fi momentul perfect pentru a scăpa și de kilogramele nedorite pe care le-ai acumulat în timpul anului, în condițiile în care câteva dintre alimentele pe care le consumăm în această perioadă ard calorii după ce sunt mâncate, prin stimularea metabolismului.
Primele de pe listă sunt cerealele integrale, în special orezul brun și ovăzul. Acestea oferă senzația de sațietate, iar pentru digerarea lor, organismul arde de două mai multe calorii decât pentru alte alimente.
Un efect asemănător îl au merele. Dacă mâncăm un singur astfel de fruct înainte de mese, ne va ajuta să reducem substanțial aportul caloric zilnic.
Afinele sunt sărace în calorii, bogate în nutrienți și stimulează metabolismul să topească straturile adipoase din organism.
Printre cele mai bune gustări dintre mese sunt bananele. Potrivit nutriționiștilor, ele pot inhiba pofta de mâncare și stimulează arderea caloriilor în timpul procesului de digestie.
Și boabele de porumb te pot ajuta să slăbești. Consumul acestora poate ajuta la reducere greutății și remodelarea siluetei, fiind sărace în calorii și bogate în proteine. Organismul utilizează mai multă energie (calorii) pentru a le metaboliza decât pentru alte alimente, un alt factor ce contribuie la scăderea în greutate.
Lista continuă cu edamame, un tip de fasole verde ce poate fi consumată nepreparată, cu doar puțină sare adăugată sau alte condimente. Specialiștii susțin că aceste păstăi sunt mai bogate în proteine şi fibre decât alte tipuri de fasole şi are şi au și mai puține calorii.