Alimentele bune pentru vederea ta. Trebuie să le consumi zilnic pentru sănătatea ochilor

de: Alexandra Chivu
09 12. 2020

Vederea îți joacă feste? Senzația de ochi grei, apărută din cauza oboselii, poate fi diminuată simplu, schimbându-ți meniul. Include în dieta ta aceste alimente.

Alimente pe care trebuie să le consumi zilnic pentru a sta departe de ochelarii de vedere

Oboseala, stresul, poluarea, lipsa de vitamina A, dar şi produsele de îngrijire şi statul îndelung în faţa calculatorului sunt factori care pot irita ochii și îi pot face sensibili în fața unor diferite afecțiuni. Dacă la mijloc nu este vorba de vreo problemă oftalmologică, ai la îndemână câteva tratamente naturale pentru a te face din nou bine.

Consumă morcov sub toate formele

Sucul proaspăt de morcovi combate o boală numită xeroftalmie, care apare ca urmare a unei deficiențe cronice de vitamina A și care se manifestă prin uscarea conjuctivei și a corneei. În general, pentru menținerea sănătății ochilor, este folositoare o cură de două luni cu suc de morcov. Bea câte două căni, de ori ori pe zi. Pulpa și sucul legumei sunt bune pentru creșterea acuității vizuale și pentru îmbunătățirea capacității de apărare a organismului contra infecțiilor, îndeosebi a celor apărute în zona ochilor.

Adaugă în alimentație legume galbene și verzi

Antioxidanţii au rol în menţinerea unei vederi bune. Carotenoizii şi zeaxantina sunt cele care combat efectele negative ale radicalilor liberi și sunt singurii care fac parte în mod obișnuit din structura acelei zone a retinei responsabilă cu vederea detaliată, maxula, dar și a cristalinului. Ele nu mai sunt eficiente odată cu îmbătrânirea, lucru care afectează vederea.

Acești antioxidanți se pot procura din gălbenuș, cât și din legume și fructe de culoare verde și galbenă, cum ar fi porumbul, salata verde, broccoli, prazul, dovlecelul, avocado sau kiwi. Este recomandat să mănânci alimentele enumerate în stare crudă.

Afine

Deși sezonul lor a trecut, afinele se găsesc în comerț, eventual alături de fructe de pădure. Ele îmbunătățesc acuitatea vizuală. Le poți lua și sub formă de ceai, în amestec cu alte fructe sau plante. De altfel, nu doar afinele, ci și măceșele, cătina și coacăzele negre îmbunătățesc acuitatea vizuală datorită antioxidanților pe care îi conțin și a vitaminelor A, C și E.

„Acizii grași esențiali nu îi putem lua din pește. Putem mânca multă nucă, putem consuma ulei de cânepă. Morcovul este bun, dar mai ales pentru vederea nocturnă. Pe de altă parte, pentru a elibera această stare de tensionare a mușchilor ochilor, putem face și exerciții, să privim în jur, în cerc, fără să ne mișcăm capul”, a explicat doctorul Flavius Turcanu într-un interviu pentru Antena Stars.