Alimente sănătoase care devin periculoase. Atenție mare! Așa se consumă corect, de fapt
Există alimente sănătoase care pot deveni nocive dacă sunt consumate în cantități mari. Deși fructele și legumele sunt incluse într-o alimentație sănătoasă, ele trebuie consumate totuși cu măsură, deoarece se pot transforma ușor în rivali ai siluetei, dar nu numai. Iată la ce fructe și legume trebuie să fii atent.
Alimente sănătoase care devin periculoase
Bananele sunt delicioase, dar știai că prea mult banane pot provoca carii? Astfel că la fel ca și zahărul, aceste fructe pot să influențeze apariția cariilor. De asemenea, dacă mănânci prea multe banane te poate durea și capul, întrucât ele sunt bogate în tiramină, un declanșator al migrenei. Fiind fructe dulci, ele pot pune în pericol și silueta. Ca să eviți aceste efecte, două banane pe zi sunt considerate o cantitate sănătoasă.
Broccoli este leguma asociată cu dietele de slăbit fiind săracă în calorii și bogată în nutrienți importanți pentru organism. Consumat însă în cantități limitate, acesta va aduce multe beneficii, întărind sistemul imunitar, dar prea mult broccoli poate cauza probleme și te poți confrunta cu alergii, spre exemplu. Consumă între 4 și 5 căni de broccoli pe zi.
Se știe că ovăzul este o cereală sănătoasă, bogată în fibre, dar numai dacă este consumată în cantități limitate. Prea mult ovăz creează balonare și poate da și câteva kilograme în plus. Astfel că dacă vrei să consumi ovăz, cantitatea zilnică recomandată este între două și cinci linguri, în funcție de greutatea corporală.
Moderația și echilibrul, cuvinte cheie
Nucile braziliene sunt, de asemenea, printre cele mai bune surse de seleniu. El este un oligoelement esențial, însă poate fi toxic în cantități mari. Astfel că doza zilnică recomandată de seleniu este de 50-70 micrograme/ zi pentru adulţi. O nucă mare poate conţine şi până la 95 de micrograme de seleniu. Totuși doar câteva nuci braziliene ar trebui să fie consumate zilnic.
Afinele conțin multe vitamine, minerale și antioxidanți, niște substanțe necesare menținerii sănătății. Dar ele ar trebui consumate mai cu grijă către persoanele care urmează un tratament medicamentos.
O altă legumă extrem de sănătoasă este varza, dar compușii ei pot interfera cu capacitatea organismului de a absorbi iodul, fapt pe poate duce, printre altele, la un nivel redus de energie. Se recomandă consumul în cantități moderate de către persoanele care se știu sensibile la probleme tiroidiene.
Acum că ai aflat care sunt alimente sănătoase, dar care pot deveni nocive dacă sunt consumate în cantităţi mari, le poți consuma fără probleme cu moderație, incluzându-le într-o dietă echilibrată.