Indiferent că vrei să le consumi pentru că îți este foame, poftă sau doar simți nevoia să ronțăi ceva, iată câteva alimente care nu expiră niciodată. Atâta timp cât sunt depozitate corespunzător, acestea sunt produsele pe care le poți mânca la orice oră din zi sau noapte. Sunt patru la număr. Le-ai ghicit?
Dintre toate alimentele care sunt comercializate în piețele din toată lumea, există patru alimente care pot fi consumate fără probleme, deoarece au valabilitate permanentă. Iată care sunt acestea:
Mierea este extrem de sănătoasă și gustoasă. Lichidul dulce și auriu poate fi consumat oricând, deoarece nu are dată de expirare. Fabricată natural, mierea trebuie depozitată cu atenție, într-un loc adecvat, pentru ca produsul să nu se zaharisească.
Probabil ingredientul preferat al românilor din acest clasament, zahărul este unul dintre cele patru alimente care nu expiră niciodată, fiind bun de consumat oricând.
Indiferent că vorbim despre zahăr brun, alb sau praf, acesta se poate consuma fără probleme, atâta timp cât este depozitat într-un recipient sigilat, ținut într-un loc rece și umbros.
Cu toate acestea, dacă zahărul este deschis, acesta se poate contamina ușor, deoarece poate atrage mici insecte sau chiar gândaci. Când se întărește în borcan, zahărul trebuie înlocuit cu altul nou.
Se spune că cea mai frumoasă declarație pe care i-o poți face cuiva este să spui că îl iubești precum sarea-n bucate. Nimic mai adevărat, deoarece sarea este ingredientul cheie care dă un gust și un plus de savoare oricărui preparat culinar.
Poate fi consumat oricând, pentru că nu are dată de expirare, însă trebuie folosită cu moderație în mâncare. Fie că vorbim de sare de mare, kosher sau sare de masă, acest ingredient trebuie depozitat într-un loc lipsit de umezeală.
Nu este de mirare că asiaticii preferă să consume orez în proporție de 85 – 90%, în fiecare zi. Acest aliment are proprietăți benefice asupra organismului și este extrem de sățios.
Ține de foame și este recomandat chiar și în numeroase diete. Alb, sălbatic sau basmatic, indiferent de tipul lui, orezul rămâne mereu proaspăt și nu prezintă o dată de expirare. Poate fi ținut în debara sau cămară, fără probleme, timp de luni sau ani de zile.