15 mart. 2023 | 16:24

Alimente care nu te îngraşă. Poţi mânca o cantitate mare şi tot nu au multe calorii, aşa îţi menţii greutatea

Diverse
Alimente care nu te îngraşă. Poţi mânca o cantitate mare şi tot nu au multe calorii, aşa îţi menţii greutatea
Alimente care nu te îngraşă

Mâncatul în exces este adesea considerat o formă de dependență, având efecte nedorite asupra sănătății. Este important însă să facem diferența între senzația de foame și cea de poftă. Află care sunt alimentele care nu îngrașă. Poţi mânca o cantitate mare şi tot nu au multe calorii, aşa îţi menţii greutatea.

Alimente care nu te îngraşă

Există o mare diferență între foame și poftă de mâncare. Experții în sănătate au precizat că foamea este nevoia fizică de hrană atunci când organismul pierde zahărul din sânge. Apetitul este dorința condiționată de a mânca, care poate determina oamenii să mănânce în exces chiar dacă s-au săturat.

În cazurile în care cedezi poftei, este important să știi să faci alegerile potrivite. Află care sunt alimentele care nu îngrasă, pe care le poți consuma în cantități mari fără un aport mare caloric.

Recomandările specialiștilor sunt fructele, în special merele și bananele, care sunt și surse importante de fibre și potasiu.

Pe listă apare și ciocolata neagră. Unele voci susțin că gustul ei amar reduce pofta de dulce. Conține și acid stearic, care ajută la încetinirea digestiei și face oamenii să se simtă plini.

Te-ar putea interesa și: Alimentul care combate astenia de primăvară. Ce trebuie să consumi în această perioadă

Ce poți mânca fără să îți faci griji pentru siluetă

Pop-cornul este o gustare bogată în fibre, cu conținut scăzut de calorii. O cană de floricele are în jur de 30 de calorii.

Consumul de carbohidrați albi, precum orezul alb, pastele și pâinea, nu este cea mai bună decizie pentru siluetă. Dacă nu vrei să renunți la ele, optează pentru alternative: orez brun, paste integrale și pâine integrală, care sunt bogate în fibre și se vor absorbi lent în sistemul digestiv. Acest lucru te va face să te simți plin mai repede și mai mult timp.

Există un motiv pentru care micul dejun este numit cea mai importantă masă a zilei, oferind organismului combustibilul de care are nevoie.

Asta nu înseamnă să mănânci cereale cu zahăr și produse de patiserie încărcate cu grăsimi nesănătoase. Este important să alegem cu grijă ce ne punem în farfurie, cele mai bune opțiuni fiind cereale bogate în fibre, albușuri de ou, salată de fructe sau iaurt cu granola.

Te-ar putea interesa și: Cele două tipuri de alimente pe care trebuie să le scoți din dieta zilnică pentru a slăbi