Alianța Vestului: primarii români care trec peste Guvernul PSD și își fac singuri viitorul. Ce zice Boc despre decizia radicală

Alianța Vestului: primarii români care trec peste Guvernul PSD și își fac singuri viitorul. Ce zice Boc despre decizia radicală

Cluj, Oradea, Arad și Timișoara au intrat, oficial, în cel mai tare joc politic din România. Alianța Vestului a pornit oficial.

Alianța Vestului este prima alianță a unor orașe din România. Prin aceasta, cele patru orașe care o compun, cu liderii lor, încearcă să obțină fonduri fără ajutorul Guvernului. Actele pentru Alianța Vestului s-au semnat la Timișoara. „AVE” sau „Alianța Vestului” este formată din Timișoara, Arad, Oradea și Cluj.

Primarii celor patru orașe vor astfel să se dezvolte mai rapid și să atragă mai ușor fonduri europene și investitori, în colaborare cu Guvernul.

Alianța Vestului este o structură formată din cele mai mari orașe vestice al României. Primul obiectiv e să atragă mai ușor și mai bine fonduri europene, dar și investitori. Totodată, aceasta are și scop de descentralizare.

În primul trimestru din 2019, Alianța Vestului va avea personalitate juridică.

De asemenea, consiliile locale ale Timișoarei, Aradului, Oradei și Clujului vor emite hotărârile pentru funcționarea ei.

Emil Boc, primar în Cluj, a explicat ce vor cu această alianță. „Această inițiativă nu are niciun fel de legătură cu niciun fel de proiect de separatism teritorial sau de a pune sub semnul întrebării statul național unitar român”, a spus acesta.

Potrivit celor patru primari, Alianța Vestului este deschisă și altor orașe, după ce asociația, în forma actuală, își dovedește capacitatea.