Alexandru Rafila, sfaturi pentru toți românii. Ce zonă din Italia poate fi exemplu pozitiv în aceste zile

Alexandru Rafila, sfaturi pentru toți românii. Ce zonă din Italia poate fi exemplu pozitiv în aceste zile
Alexandru Rafila, staturi pentru toți românii. Ce zonă din Italia poate fi exemplu pozitiv în aceste zile. Sursa foto: antena3.ro

Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, a declarat că un pic de mişcare în aer liber este benefică în aceste zile chiar şi pentru persoanele în vârstă, condiţia principală fiind aceea ca ieşirile să nu se facă în aglomeraţii de oameni.

Alexandru Rafila, sfaturi pentru toți românii. Ce zonă din Italia poate fi exemplu pozitiv în aceste zile

Alexandru Rafila sfătuieşte populaţia să fac mişcare în aer liber, dar în locuri izolate. Mişcarea în aer liber este indicată şi pentru persoanele în vârstă, dar tot în locuri în care nu se află alte persoane.

Dacă ieşim, nu este neapărat să ne şi îmbolnăvim. Este indicat mici ieşiri în aer liber, chiar şi pentru persoanele în vârstă. Este important ca ieşirile să nu aibă loc în aglomeraţii mari de oameni„, a declarat Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie.

De semenea, Alexandru Rafila a spus că este indicată o analiză a ce s-a întâmplat în alte ţări, cum a decurs epidemia şi să luăm părţile bune. „Situaţiile din alte ţări, Italia spre exemplu, este de analizat de la regiune la regiune. Cum s-a procedat în Vento, unde a fost o bună practică, da. Situaţia din Lombardia nu este de copiat„, a precizat Alexandru Rafila.  

Alexandru Rafila, staturi pentru toți românii
Alexandru Rafila, staturi pentru toți românii. Sursa foto: ziare.ro

Pe de altă parte, Alexandru Rafila a spus că autorităţile din România ar trebui să separe persoanele infectate cu COVID-19, persoanele care au o formă mai uşoară a boli.

Ar trebui asigurate nişte spaţii, în afara spitalelor unde să fie tratate persoanele purtătoare de coronavirus, dar asimptomatice. Astfel se va reduce riscul de transmitere la cadrele medicale. De asemenea, trebuie asigurate spaţii pentru persoane cu alte patologii. Sunt pacienţii cu multe patologii care necesită îngrijire medicală, intervenţii chirurgcale. Să nu avem un grad de morbiditate mai mare, astfel încât să împovărăm sistemul sanitar şi mai mult„, a mai adăugat Alexandru Rafila.

Urmăriți Playtech.ro și pe