Alexandru Rafila, reacție neașteptată după drama de la Victor Babeș. Victor Ciutacu n-a avut replică

Alexandru Rafila, reacție neașteptată după drama de la Victor Babeș. Victor Ciutacu n-a avut replică
Alexandru Rafila: ”Nu există nici un fel de organizare, planificare”

Există o vorbă românească care spune că după război, muți viteji s-arată!. Din păcate este și cazul dramei de la ”Victor Babeș”. Imediat după drama din spital au apărut voci care critică autoritățile de cele întâmplate acolo. Unii, chiar din sistem, sau foști membri ai sistemului, acum critică din cealaltă tabără, a politicianului. Este și cazul medicului Alexandru Rafila, acum deputat PSD.

Alexandru Rafila despre drama de la ”Victor Babeș”

După aflarea despre decesul celor trei pacienți de la Terapie Intensivă, de la spitalul ”Victor Babeș”, specialiști, politicieni, formatori de opinie au ieșit în spațiul public comentând cele întâmplate. Unii dintre ei, din afara sistemului medical, au comentat și chiar acuzat autoritățile pentru cele întâmplate, uneori fără a avea toate informațiile.

Oamenii din sistem, sau care au fost în sistem, ar fi trebuit să știe cu ce s-a confruntat sistemul medical românesc. Printre cei care au fost în sistem, și acum sunt de cealaltă parte a baricadei, este și Alexandru Rafila. Invitat la România TV, aseară, domnia sa a comentat și reacționat dur la evenimentele derulate ieri, în dialogul cu Victor Ciutacu.

”Noi am tot discutat legat de pregătirea spitalelor. Livrarea oxigenului trebuie redimensionată. Știți bine că s-a întâmplat nenorocirea de la Matei Balș. Sigur că acolo a fost o altă cauză. S-a discutat că nu există detectoare pentru oxigen.

Acum apare o problemă cu sistemul de oxigen. Este o continuare la două probleme: niciun fel de organizare, planificare și nu există asumare.”, declara aseară Alexandru Rafila în studioul lui Victor Ciutacu.

”Nu există nici un fel de organizare, planificare”

În intervenția sa, domnul Alexandru Rafila nu a dat loc de interpretări în cele afirmate, acuzând, în mod ironic, autoritățile pentru situația dramatică de la ”Victor Babeș”. Deocamdată nu sunt date publice informațiile reale despre ce s-a întâmplat.

Ceea ce se știe deocamdată este că ar fi fost o defecțiune tehincă la sistemele de ventilare. Conform declarațiilor lui Raed Arafat presiunea oxigenului ar fi crescut peste limita admisă, de 5.8, moment în care ventilatoarele au intrat în sistemul de autoprotecție.

De-aici în colo totul a decurs rapid, medicii încercând să salveze pacienții. Din păcate trei dintre ei erau deja în stare gravă, și fără oxigen, au intrat în stop cardio-respirator. Alexandru Rafila aseară a mai declarat:

”A crăpat generatorul care nu a cuplat funcționarea instalațiilor de oxigen. E o lipsă de funcționare. Ministerul Sănătății trebuia să facă în așa fel încât drama să nu se întâmple. Sunt două probleme. Nu există nici un fel de organizare, planificare.

Este și o mare problemă cu lipsa asumării, a responsabilității. Ministrul Sănătății trebuia să facă la Foișor să nu se întâmple, nu să stea de vorbă la telefon.”, a spus Alexandru Rafila luni seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI