Alexandru Rafila, ironie maximă la adresa lui Florin Cîțu: „A trecut de la postura de prim-ministru la cea de prim nuntaș al României”

Alexandru Rafila, ironie maximă la adresa lui Florin Cîțu: „A trecut de la postura de prim-ministru la cea de prim nuntaș al României”

România se confruntă cu valul patru al pandemiei, iar situația epidemiologică devine din ce în ce mai îngrijorătoare. Medicul Alexandru Rafila susține că autoritățile competente, respectiv premierul și ministrul Sănătății, nu au luat măsurile potrivite pentru a evita impactul puternic anticipat al acestui val al pandemiei.

“Domnul Cîțu bate câmpii”

Reprezentantul României la OMS face acuzații grave la adresa premierului, susținând că nu a gestionat pandemia de Covid-19 suficient de bine pentru a evita o nouă criză sanitară cauzată de valul patru al pandemiei. În plus, acesta îl acuză pentru susținerea evenimentelor cu un număr mare de persoane, precum nunțile și festivalurile, pe care le consideră “acceleratoare ale pandemiei”. Deputatul PSD a amintit și de faptul că, în urmă cu puțin timp, Florin Cîțu și Emil Boc s-au fotografiat fără mască la Electric Castle, oferind un exemplu negativ cetățenilor.

„Noi am avut o discuție acum șase săptămâni. Am spus că evaluarea celui mai rău scenariu cu 1.500 de cazuri pe zi la jumătatea lui septmebrie e evident nerealistă și am stabilit tot atunci că în ultima săptămână din septembrie vom ajunge la 4-5.000 de cazuri. Se confirmă pas cu pas.

Dl Cîțu bate câmpii ca de obicei. Nu știu dacă e serios sau nu, ori uită foarte repede ce a spus, ceea ce foarte grav, că e premier, ori nu spune adevărul, și atunci e și mai grav. A găsit acum o soluție despre nunți. A trecut de la postura de prim-ministru la cea de prim nuntaș al României și rezolvă lucrurile prin introducerea certificatului verde la nunți”, a dezvăluit Alexandru Rafila la B1TV.

Ioana Mihăilă nu a luat măsuri pentru evitarea valului patru al pandemiei

În ciuda pronosticurilor cu privire la un număr mare de cetățeni care ar putea să se infecteze cu Covid-19 în această perioadă, ministrul Sănătății nu a luat măsurile necesare pentru a evita un nou val puternic, fiind încurajată în această lipsă de acțiune de Florin Cîțu, care a afirmat că a învins pandemia datorită programului de vaccinare.

„De ce să ia măsuri când dânsul a spus că a învins pandemia datorită succesului programului de vaccinare? 4 – 5 luni nu doar că n-a făcut nimic, dar a și încurajat diverse manifestări care au fost aceleratoare ale pandemiei”, a adăugat Alexandru Rafila lui Florin Cîțu.

Cu privire la propunerea premierului cu privire la dublarea paturilor de la ATI pentru pacienții cu Covid-19, reprezentantul României la OMS susține că acest lucru va afecta în mod evident pacienții non-Covid, astfel că aceste paturi vor fi luate din secțiile lor pentru a trata pacienții Covid, existând un deficit de paturi pentru alți bolnavi.

„Nu avem de unde să dublăm paturile, ele vor fi luate de la alte secții de ATI, unde sunt tratați pacienți non-COVID. Nu discutăm de paturi care se inventează, ci se iau dintr-o parte în alta. Numărul de paturi ATI e relativ constant, că nu poți să-l crești având același număr de specialiști.

Vor fi alte spitale care se vor închide, care vor transforma secțiile ATI în secții ATI COVID, vom avea iar mortalitate excesivă ca anul trecut din cauza faptului că oamenii cu alte afecțiuni nu vor avea acces la servicii medicale”,a adăugat acesta, potrivit sursei citate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI