29 iul. 2020 | 06:38

Alexandru Rafila, avertisment despre locurile unde te poți infecta imediat cu noul coronavirus. Ce trebuie să faci

Sănătate
Alexandru Rafila, avertisment despre locurile unde te poți infecta imediat cu noul coronavirus. Ce trebuie să faci
Alexandru Rafila, avertisment despre locurile unde te poți infecta imediat cu noul coronavirus: "Se întâmplă îndeosebi în perioada verii"

Alexandru Rafila vine cu noi avertizări către cetățeni, după ce ieri a fost a șaptea zi cu peste 1000 de cazuri noi de îmbolnăviri. Reprezentantul României la OMS atrage atenția că anumite locuri sunt extrem de periculoase când vine vorba de transmiterea infecției cu COVID-19.

Ce locuri trebuie să evite cetățenii

Medicul Rafila se arată extrem de îngrijorat de situația României, pe fondul unei explozii de cazuri de COVID-19. Unul dintre motivele care a adus la această problemă gravă cu care se confruntă autoritățile și sistemul medical este nerespectarea măsurilor de prevenție.

Zecile de mii de români care petrec pe litoralul românesc sunt imaginea unei Românii nepăsătoare la sănătatea publică și la cea a semenilor.

Cu toate acestea, mulți medici și reprezentanți ai autorităților au ieșit și au vorbit în fața tuturor, oferind cele mai bune și utile sfaturi.

Alexandru Rafila a vorbit în cursul zilei de ieri despre cele mai periculoase locuri pe care românii trebuie să le evite. Potrivit acestuia, în cluburi, terase și la petreceri există cea mai mare aglomerație, neținându-se seama de distanțarea fizică necesară.

E important ca românii să evite locurile aglomerate ori de câte ori pot și susține că unul dintre cele mai periculoase sunt cluburile și spațiile unde au loc petreceri, fie ele cu distanțare . În aceste locuri, precum cluburile, există poate cel mai mare risc al infectării cu noul coronavirus, îndeosebi în perioada de vară.

Uitaţi-vă de exemplu situaţia din Italia care a fost dezastruoasă şi în momentul de faţă italienii au de patru ori mai puţine cazuri decât avem noi raportat la populaţie. Acolo oamenii au fost într-adevăr traumatizaţi prin consecinţele infecţiei care a produs numeroase victime şi au foarte mare grijă să respecte cele trei-patru reguli la care facem şi noi apel pentru ca lumea să înţeleagă despre ce este vorba”, a declarat acesta.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear care a marcat omenirea
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Documentul ce trebuie depus de proprietarii de TEREN. Este obligatoriu până pe 7 iunie
Capital.ro
Ingredientul banal care îți face mobila din bucătărie să strălucească. Trucuri pentru curățenia de Paște
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro