21 oct. 2021 | 06:51

Alexandru Rafila, anunțul momentului despre singura soluția salvatoare pentru ieșirea urgentă a României din criza sanitară

Sănătate
Alexandru Rafila, anunțul momentului despre singura soluția salvatoare pentru ieșirea urgentă a României din criza sanitară
Alexandru rafila, deputat PSD

Profesorul Alexandru Rafila a vorbit despre situația disperată din România, afirmând că, în acest moment, vaccinul nu este soluția cheie pentru o limitare rapidă a transmiterii virusului. Potrivit fostului reprezentant OMS, autoritățile trebuie să acționeze rapid, explicându-le clar și transparent cetățenilor riscul uriaș al lipsei unor măsuri restrictive.

“Nu e momentul să fim populari, ci responsabili”

Medicul Alexandru Rafila susține că doar un lockdown introdus rapid de către autorități mai poate salva România din această situație dezastruoasă care a paralizat sistemul sanitar. Pe de altă parte, specialistul emite și ipoteza conform căreia, autoritățile să dorească să amâne această restricție radicală prin alte metode care să pară mai blânde, dar ineficiente, precum carantina de noapte sau lockdown parțial. Orice s-ar decide, acesta susține că doar prin respectarea restricțiilor de către toată lumea, situația se poate îmbunătăți considerabil.

„Vaccinare, sigur, e o soluție, dar nu pentru situația din acest moment în care trebuie să luăm o măsură care să oprească transmiterea. Vaccinarea își va face efectul peste două-trei luni și nu vor mai apărea alte valuri în România. Dar, în mod evident, în momentul de față, trebuie găsită o soluție care să reducă foarte mult interacțiunile umane.

Dacă planul acesta legat de interacțiunile umane va fi tergiversat, vor încerca tot felul de chestiuni cosmetic, nu o să-i spună lockdown, o să-i spună carantină de seară sau altfel. Nu știu ce succes va avea. Sigur, nu e neapărat momentul acum să fim populari, ci trebuie să fim responsabili. Trebuie să ieși public, nu să ameninți oamenii, ci să-i faci să accepte fiecare că cel puțin 3 săptămâni de acum încolo, prin comportamentul nostru, trebuie să reușim să reducem transmiterea.

Și asta înseamnă: să stăm acasă, dacă se poate, cât mai mult, să reacționăm cât mai mult cu alții, dacă suntem nevoiți să ieșim să încercăm să păstrăm distanțarea și să utilizăm în mod corect masca și neapărat trebuie să nu existe evenimente cu număr mare de participanți”, a transmis Rafila, potrivit Antena3.

Florin Cîțu, despre singura armă împotriva pandemiei

În altă ordine de idei, premierul demis, Florin Cîțu, a explicat că singura soluție rămâne vaccinarea, dând asigurări că, în această perioadă, se vor lua toate măsurile necesare pentru ca oamenii să fie cât mai bine protejați. În plus, fostul premier susține că spitalele vor fi aprovizionate cu medicamente, în timp ce maratonul vaccinării continuă.

„Guvernul va face tot ce îi stă în puteri pentru asigura cadrul juridic, după ce soluțiile concrete vor fi stabilite cu specialiștii. În același timp, asigurăm vaccinurile și logistica necesară. Reluăm maratoanele vaccinării și, în paralel, continuăm aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare. Cheia rămâne vaccinarea!”, a anunțat Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu mai putem continua aşa
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro