Alexandru Rafila, anunț devastator pentru români. Ce se va întâmpla în luna decembrie: „Să dea Dumnezeu să greșesc eu”

Alexandru Rafila, anunț devastator pentru români. Ce se va întâmpla în luna decembrie: „Să dea Dumnezeu să greșesc eu”
Alexandru Rafila, previziune sumbră pentru decembrie

Medicul Alexandru Rafila a vorbit în cursul serii de joi despre o parte din problemele cu care se confruntă România în plină pandemie de COVID-19. Pe lângă neregulile care au loc la nivel de Minister al Sănătății, profesorul face previziuni sumbre cu privire la următoarea perioadă, mai exact, la jumătatea lunii decembrie.

România, lovită de un nou val de decese și cazuri de COVID-19

Reprezentantul României la OMS a explicat în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, de la Antena3, de unde provin principalele probleme din cadrul instituțiilor medicale. El a oferit și câteva idei pe care le-ar pune în practică dacă s-ar afla în Minister.

Vestea care dă toate speranțele românilor peste cap este aceea că numărul deceselor și a infectărilor vor crește la jumătatea lunii decembrie. Pentru toate aceste lucruri care vor lovi sistemul medical românesc din plin există și o motivație: „inacțiunea”.

„Având în vedere ce s-a întâmplat în ultima perioadă, eu mă aștept – și să dea Dumnezeu să greșesc eu – ca la jumătatea lunii decembrie să avem foarte multe cazuri în spitale și foarte multe decese. (…) O să fie nevoie de anumite măsuri care să fie în mod clar în responsabilitatea acelor care au decis această inacțiune, că despre asta discutăm, despre inacțiune”, a spus acesta.

„Nu știu dacă o să fie un dezastru, dar situația o să fie serioasă”

Candidatul PSD la alegerile parlamentare de duminică a explicat că el a tras mai multe semnale de alarmă în toată această perioadă. Pentru a înfrâna evoluția nefavorabilă a pandemiei, Alexandru Rafila susține că autoritățile ar fi trebuit să acționeze din timp, astfel încât să se evite o criză a tot ce ține de resurse medicale pentru gestionarea pandemiei.

Acest lucru înseamnă aprovizionarea din timp cu echipamente, personal medical, tuburi de oxigen, ventilatoare, circuite în toate spitalele. Profesorul Rafila a făcut referire și la inediciența DSP-urilor care nu au reușit să traseze reguli clare în gestionarea corectă a infecției.

„Nu știu dacă o să fie un dezastru, dar situația o să fie serioasă (…) Ea (situația – n.r.) trebuia gestionată din timp. Tot discursul meu și de când sunt la PSD și dinainte de a fi la PSD a fost legat de implementarea unor măsuri din timp.

Ori vara nu am făcut nimic cu DSP-urile, nimic în ceea ce privește extinderea numărului de spitale care să poată să trateze pacienți COVID, circuite separate, aripi separate în spitale, furnizare de oxigen în acele spitale, pentru că e o problemă la nivel local privind spitalizarea oamenilor care au nevoie de oxigen.

Toate aceste lucruri trebuiau făcute, împreună cu organizarea școlilor și a piețelor, dacă vreți”, a mai spus prof. dr.Alexandru Rafila, potrivit antena3.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI