Alexandru Rafila, anunț crunt pentru toți românii. Ce se întâmplă în țară, în cel mai scurt timp

Alexandru Rafila, anunț crunt pentru toți românii. Ce se întâmplă în țară, în cel mai scurt timp
Alexandru Rafila, vorbețte deepsre noile cazuri de infectări

Noile date cu privire la numărul de infectări cu coronavirus încep să pună iar pe jar autoritățile. Deja Capitala și alte patru județe au reintrat în scenariul roșu cu o incidență a cazurilor de peste 3. În acest context toată lumea vorbește de un iminent val trei al Pandemiei. Acest lucru în anumite țări deja se întâmplă. În acest context declarațiile recente ale reprezentatului OMS, Alexandru Rafila, nu fac altceva decât să confirme noile temeri.

Alexandru Rafila, voalat, vorbește de valul trei de Pandemie

Numărul de infectări crește, de aici și reacțiile autorităților de izolare a unor județe din țară, la fel întâmplându-se și în București. După o scurtă perioadă de relaxare, poate acesta fiind și motivul, autoritățile trag un nou semnal de alarmă.

La nivel mondial deja se vorbește direct de iminența unui val trei de Pandemie. În schimb, în România se șoptește pe la colțuri. Vocile care s-au tot auzit până acum, ca Alexandru Rafila, trag semnale de alarmă. Reprezentaul OMS, Alexandru Rafila a vorbit de noua creștere a infectărilor, dar și de randamentul pe care-l dă vaccinarea anti-covid.

”E de vreo două săptămâni această creştere. Acum e mai evidentă pentru că în secţiile ATI se simte din nou aglomeraţia. Spitalele de primă linie au cea mai mare din parte din paturi ocupate. Importantă e viteza de creştere, unde cresc cazurile şi care sunt grupele de vârstă cele mai afectate. Mi-e greu să spun acum cât vor creşte.

Lucrurile s-au schimbat faţă de anul trecut. Se poate să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi. Dacă, însă, vor fi mai puţin din categoriile vulnerabile, pentru că deja acolo s-a vaccinat, se vaccinează în continuare, acă persoane mai tinere, mai puţin afectate de boală, se vor infecta, serviciile spitaliceşti nu vor fi solicitate în aceeaşi măsură”, a declarat Alexandru Rafila.

OMS avertizează cu privire la al treilea val COVID-19

Trimisul special COVID-19 al OMS a criticat răspunsul Europei la pandemia de coronavirus. Acesta a declarat că țările nu au reușit să profite de pauza de vară de anul trecut pentru a se pregăti pentru următorul val. David Nabarro declara pentru publicația germană ”DW” în decembrie că Europa va vedea probabil un al treilea val de pandemie mortală COVID-19 la începutul anului 2021.

„Le-a lipsit construirea infrastructurii necesare în lunile de vară după ce au adus primul val sub control. Acum avem al doilea val. Dacă nu vor construi infrastructura necesară, vom avea un al treilea val la începutul anului viitor. Trebuie să reacționăm rapid la virus, în mod robust și decisiv.

Mai ales la început, când virusul se răspândește încă foarte încet în diferite comunități. Dacă reacționați cu jumătate de inimă, problema va crește foarte repede.”, declara reprezentatul OMS, David Nabarro.

Europa s-a bucurat pentru scurt timp de scăderea ratelor de infecție în timpul verii, dar acum cresc din nou. Germania, cu o populație de 84 de milioane de locuitori, a văzut cazurile crescând cu 14.000 într-un timp relativ scurt.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI