Alexandru Darie a murit! Vestea tristă a fost anunțată în urmă cu puțin timp

Alexandru Darie a murit! Vestea tristă a fost anunțată în urmă cu puțin timp
Alexandru Darie a murit!

Regizorul Alexandru Darie (60 de ani), managerul Teatrului Bulandra, a murit. Actorul suferea de ciroză și a fost internat în stare gravă la Spitalul Fundeni din București, sub stricta supraveghere a medicilor. Colectivul Bulandra i-a fost alături în toată această perioadă.

Alexandru Darie a murit

Alexandru Darie a murit miercuri, 18 septembrie. Fiul actorului Iurie Darie era internat de aproape două săptămâni la Terapie Intensivă la Institutul Clinic Fundeni din București. Regizorul suferea de ciroză și era pe listele de transplant hepatic, iar în ultimele luni de viață starea sa de sănătate se înrăutățise. În urmă cu câteva zile, el a fost internat la Spitalul Fundeni cu o complicație la plămâni, din spusele apropiaților.

Alexandru Darie a murit! Vestea tristă a fost anunțată în urmă cu puțin timp
Fiul actorului Iurie Darie era internat de aproape două săptămâni la Terapie Intensivă la Institutul Clinic Fundeni din București

Ducu Darie, după cum îi spuneau prietenii, fiul regretatului actor Iurie Darie și al actriței Consuela Roșu, dar, mai presus de toate, a fost unul dintre cei mai cunoscuți regizori de teatru români, care a montat nenumărate spectacole atât în România, cât și în străinătate.

O viață pentru teatru

A studiat regia de teatru la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie ”I.L. Caragiale” București, pe care a încheiat-o în 1983. În perioada studenției a regizat spectacolul ”Paracliserul”, de Marin Sorescu, pentru care i s-a acordat marele premiu pentru cea mai bună producție la Festivalul Internațional al școlilor de Teatru Jacques Lecoq, Riccione, Italia.

În anul 1992, a fost invitat de Oxford Stage Company să regizeze ”Mult zgomot pentru nimic”, de William Shakespeare. De menționat este și că Alexandru Darie a regizat și spectacole montate în SUA, la Performing Arts Centre, dar și la Globe Theatre Tokio, Japonia. Din anul 2002, a devenit directorul Teatrului Bulandra. În intervalul 2006 – 2011, a fost liderul Uniunii Teatrelor din Europa.