Alexandru Cumpănașu, cel mai căutat candidat la prezidențiale. Ce apare pe Google, atunci când îi scrii numele

Alexandru Cumpănașu, cel mai căutat candidat la prezidențiale. Ce apare pe Google, atunci când îi scrii numele
Alexandru Cumpănașu, cel mai căutat candidat la prezidențiale

Avem o gamă variată de candidați la prezidențiale, iar dintre ei răsare falnic Alexandru Cumpănașu. A devenit o voce după cazul Caracal, s-a băgat în politică, vorbește în lacrimi despre România și se bucură de susținerea multor oameni din afara granițelor țării, drept pentru care are și multe căutări pe Google. Ce apare atunci când îi scrii numele?

Alexandru Cumpănașu este cel mai căutat candidat la prezidențiale

Alexandru Cumpănașu este candidatul fără facultate. Absolvent de liceu,  unchiul Alexandrei Măceșanu are diploma de bacalaureat obținută în luna iunie a anului 2000 la Liceul Ioniță Asan din Caracal. Tot acolo a obținut și atestat profesional de Programator – analist – ajutor. Pentru G4Media.ro a declarat că nu și-a terminat studiile de drept începute la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Cu toate acestea, vrea să devină președinte, iar numele său este cel mai căutat pe Google dintre toți cei care se luptă pentru Cotroceni. De altfel, tragedia din Caracal, cea care i-a adus notorietate, l-a făcut ”mai căutat” decât președintele Klaus Iohannis, premierul demis Viorica Dăncilă și liderul USR Dan Barna, după cum arată un studiu realizat de agenția de marketing și SEO TargetWeb.

119.000 de căutări

Așadar, Cumpănașu are 119.000 de căutări pe Google, dintre care 84,6% au fost realizate în țară, 2,3% în Uk și 2,3% din Italia. Iulian Ghișoiu, directorul agenției SEO a explicat că ”românii au căutat pe Google masiv cuvântul cheie > după data de 26 iulie, din cauza tragediei de la Caracal”.

În schimb, Viorica Dăncilă are 108.870 căutări, iar cele mai multe s-au adunat după ce a fost demisă din funcția de premier. Dintre căutările oamenilor, 81,4% sunt din România, 2,7% din Germania, iar 2,1% dintre căutări au fost realizate în UK. ”Românii au căutat pe Google numele Viorica Dăncilă în perioada 10-12 octombrie din cauza moțiunii de cenzură”, notează sursa, citată de paginademedia.ro.