Alexandru Arșinel şi scandalul transplantului. Acuzaţiile care i s-au adus regretatului actor în 2013

Alexandru Arșinel şi scandalul transplantului. Acuzaţiile care i s-au adus regretatului actor în 2013
Acuzații grele pentru Alexandru Arșinel în scandalul transplantului.

Viața lui Alexandru Arșinel a fost umbrită de scandalurile din ultimii ani. Celebrul actor din perioada de aur a teatrului românesc a plecat de pe această lume plin de durere. Artistul a fost pus la zid încă din 2013, moment în care era supus unei intervenții dure. Actorul făcea atunci un transplant de rinichi, iar cei mai mulți l-au judecat pentru că ar fi beneficiat de operație. Ce a spus bărbatul despre acuzațiile care i-au fost aduse și care au fost acestea?

Alexandru Arșinel, acuzații dure în scandalul transplantului: toți l-au pus la zid

Alexandru Arșinel a fost în ultimii ani în prim-plan în mai multe scandaluri uriașe. De asemenea, el a întâmpinat multe probleme de sănătate. În spatele cortinei a avut parte de multe lovituri care cu siguranță și-au pus amprenta asupra stării sale.

Celebrul actor a fost supus de două ori unor intervenții pe cord deschis. Mai mult decât atât, cel din urmă a fost infectat și cu coronavirus de mai multe ori, iar virusul i-a slăbit puternic organismul. De asemenea, un transplant răsunător s-a petrecut în anul 2013.

Operația a avut loc la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj, chiar în aceeași zi în care Arșinel se înscrisese pe lista de așteptare, în Registrul Național de Transplant.

Cei mai mulți l-au acuzat atunci că a profitat de notorietatea de care se bucură deja de zeci de ani. Regretatul artist a răspuns acuzațiilor și a spus că rinichii săi mai funcționau la capacitatea de 6%. Cel din urmă a susținut că este de nu mai puțin de 40 de ani în evidența spitalului.

,,Am avut peste 30 şi ceva de colici renale care mi-au terminat rinichiul”

„De 40 de ani sunt în evidenţa spitalului Davila. De 40 de ani. Am avut peste 30 şi ceva de colici renale care mi-au terminat rinichiul, mai funcţiona 6%. De 40 de ani se ştia. Pe lista spitalului, a lui Lucan. De 40 de ani”, spunea Arșinel.

Întrebat de jurnaliști cum s-a simțit când a văzut criticile aduse, Arșinel a spus: „Oribil, ca un gazetar să-mi spună să-mi moară un copil ca să știu și eu ce înseamnă să-ți moara cineva în familie… Nu vreau să-mi mai aduc aminte. Poate că am și greșit, nu știu, Dumnezeu o să-mi arate. Mult nu mai e”.

Amintim că Alexandru Arșinel a murit în cursul serii de joi la Spitalul Universal București la vârsta de 83 de ani. Acesta a fost director al Teatrului „Constantin Tănase”, acolo unde a jucat preț de 44 de ani.