Alexandru Arşinel era un mare fan al sportului. A jucat fotbal și volei, dar a fost atras și de tir. „Eram băftos, dădeam tot timpul goluri”. Cu ce echipă simpatiza marele actor

Alexandru Arşinel era un mare fan al sportului. A jucat fotbal și volei, dar a fost atras și de tir. „Eram băftos, dădeam tot timpul goluri”. Cu ce echipă simpatiza marele actor

Alexandru Arşinel s-a stins din viață de la 83 de ani. A fost un mare actor, dar și un personaj care iubea sportul. A jucat fotbal, volei și a ajuns chiar și la tir, grație influenței fratelui. A ținut cu Steaua și a fost în tribune la finala Cupei Campionilor Europeni din anul 1986, de la Sevilla, dar și un an mai târziu la Supercupa Europei, găzduită de Monte Carlo.

Alexandru Arşinel a jucat fotbal la copii și juniori. „Eram băftos la goluri, am dat și cu spatele”

Alexandru Arşinel s-a stins din viață la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Avea 83 de ani și un istoric medical complicat. Ne-a lăsat moștenire filmele sale și celebrele momente amuzante în care a făcut echipă cu regretata Stela Popescu.

Avea un umor extraordinar căruia nu-i punea „barieră” în nicio emisiune de televiziune. A fost și unele de sport în care a povestit că a jucat fotbal la copii și juniori, dar că a practicat și voleiul.

„Am făcut fotbal la copii și juniori, eram atacant la Progresul Iași, iar mai apoi la echipa Știința Medicina. De asemenea, am mai practicat tirul. Fratele meu a fost arbitru internațional de tir. Mă pasiona la un moment dat foarte tare, devenind campionul județului Iași la GECO.

La facultate, am fost în echipa de volei a institutelor de artă (Conservator-Teatru-Arte plastice), evoluând într-un campionat inter-universitar al Capitalei. Dădeam tot timpul goluri la fotbal. Că loveam, cu piciorul, capul, spatele, mingea intra mereu în poarta adversă. Eram băftos”, declara actorul, în anul 2017, într-un interviu.

Alexandru Arşinel a fost în tribune la finala Cupei Campionilor Europeni din anul 1986

Alexandru Arșinel nu a fost un suporter de fotbal foarte statornic. A ținut cu CCA, apoi a simpatizat cu Rapid și Sportul Studențesc. În anul 1986 s-a aflat la Sevilla, la celebra finală în care Steaua a câștigat Cupa Campionilor în duelul cu FC Barcelona, iar un am mai târziu a fost în tribună la Monte Carlo la meciul cu Dinamo Kiev din Supercupa Europei. A fost trist din cauza scandalului dintre Steaua și FCSB și era suporterul formației lui Gigi Becali.

„Cu FCSB țin, da. Nu neapărat pentru Gigi Becali. Îl apreciez pentru ceea ce face, a băgat bani mulţi în fotbal. A ridicat mulţi fotbalişti. Îi mişcă, îi ridică… Vă reamintesc că-l apreciez din punctul de vedere al investiţiilor.

S-ar fi putut ca fără investiţiile lui Becali, o parte a fotbalului românesc să dispară. Faptul că de undeva au venit nişte bani aproape permanent… Sunt credincios clubului Steaua de fotbal, faptul că şi-a schimbat câteva litere în faţă nu m-a determinat să renunţ. Nu am o pasiune specială pentru fotbalul jucat pe stadionul Steaua. Am o pasiune faţă jucătorii care au creat. M-a surprins că foşti colegi de la Steaua nu au putut să-şi dea mâna şi să meargă pe o anumită direcţie”, mai spunea actorul, la Digi Sport.

Alexandru Arșinel, la Sevilla, în anul 1986, la finala Cupei Campionilor Europeni. Sursa Foto: gsp.ro

Filme celebre cu Alexandru Arșinel

„Vacanță la mare” – 1962, „Cerul începe la etajul trei” – 1967, „Ultimele zile ale verii” (1976), „Ana și hoțul” – 1981, „Ca-n filme” – 1983, „Vară sentimentală” (1986), „Colierul de turcoaze” (1986), „În fiecare zi mi-e dor de tine” – 1987, „Miss Litoral” – 1990, „Băiatul cu o singură bretea” -1991, „A doua cădere a Constantinopolului” – 1994, „Paradisul în direct” – 1997, „Sexy Harem Ada-Kaleh” – 2001, „Războiul sexelor” – 2007 – 2008 sau” „Toată lumea din familia noastră” – 2012.