Alex Velea nu ar lupta pentru România într-un război. Cum își motivează decizia

Alex Velea nu ar lupta pentru România într-un război. Cum își motivează decizia
De ce nu ar lupta Alex Velea în război

Alex Velea a fost invitat de curând la podcastul lui Radu Țibulcă, acolo unde au abordat mai multe subiecte. Unul dintre ele este războiul și faptul dacă Alex ar lupta pentru România într-un război. Ce răspuns a dat cântărețul?

„Ce îți oferă patria ție?”

Alex Velea a spus că nu va lupta în război, deoarece, susține acesta, că țara nu i-a oferit niciun motiv pentru care să își dea viața. De asemenea, în podcastul lui Radu Țibulcă, a mai precizat că acest conflict armat a fost inițiat de bătrâni și că tinerii nu ar trebui să moară.

„Eu urăsc violența, urăsc războaiele. Pentru ce am lupta? Pentru ce am muri? Pentru patrie? Ce îți oferă patria ție? Nu aș vrea să mă duc la război, să fiu nevoit să mă duc la război. Sunt războaie făcute de bătrâni, în care mor tinerii’, a spus el.

De aceeași părere este și Dan Capatos, care a declarat în cadrul emisiunii X-tra Night Show că, în cazul în care România ar fi implicată în război, el nu se va implica. A mai spus că se simte dator față de familie și că își va proteja soția și copiii, nu țara.

„Ce a făcut țara asta pentru tine ca tu să lupți pentru ea? La o adică, dacă vine războiul peste noi, eu îmi iau nevasta, copilul și la revedere. Plecăm, fugim pe unde apucăm. Eu am datoria să-mi apăr copilul, nevasta, familia, părinții, dar nu țara! Asta să fie o lecție pentru politicienii care și-au bătut joc de țara asta în ultimii 20 de ani!’, a declarat Dan Capatos în emisiunea sa.

Alex Velea, despre oamenii care lucrează la birou

În același podcast, artistul a vorbit despre cât de importat este să faci ceea ce îți place, iar de multe ori nu îi înțelege pe oamenii care aleg să lucreze job-uri care nu le aduc fericirea. Alex a spus că își dorește ca băieții săi și fetița Antoniei să aibă o viață lipsită de griji și să facă doar ce le place.

„Pentru Dominic, Akim și Maya îmi doresc să aibă o viață frumoasă, lipsită de griji. Să le dea Dumnezeu puterea să aleagă în situații dificile partea luminoasă și adevărul. Îmi doresc să fie inspirați în viață și să urmeze niște cariere care să-i reprezinte și să facă ceea ce fac cu plăcere, pentru că noi facem ceea ce ne place și ni se pare mai ușor”, a declarat Alex Velea.

Alex Velea a mai declarat că nu ar putea niciodată să lucreze la birou, la un program de la 9 la 17. Radu Țibulcă a continuat discuția și a spus că, cel mai probabil, cei care lucrează la birou nu ar putea sa facă ceea ce fac ei.