Alex Benchea, alpinistul nevăzător din România, a ajuns pe vârful Kilimanjaro

Alex Benchea, alpinistul nevăzător din România, a ajuns pe vârful Kilimanjaro

Dacă ți-ai pierde văzul, te gândești probabil că viața ți s-a terminat, dar nevăzătorul Alex Benchea a ales să fie alpinist și să cucerească unele dintre cele mai dificile vârfuri din lume.

Un exemplu demn de urmat pentru cei care întâmpină dificultăți în viață, Alex Benchea tocmai și-a trecut o nouă performanță de invidiat. Tânărul a reușit să cucerească vârful Kilimanjaro, de 5895 de metri. Aceasta este o peformanță impresionantă pentru o persoană fără niciun fel de handicap, dar Benchea nu a văzut niciodată.

Românul și-a început aventura pe 10 decembrie, conform celor de la Mediafax, în Africa. După cinci zile de efort susținut, alpinistul român a anunțat pe Facebook că a atins performanța de a cuceri vârful Kilimanjaro cu o altitudine de 5895 de metri.

„Și, am reușit: Mulțumesc din suflet Cosmin Andron, ești un ghid extraordinar!”, a scris tânărul pe Facebook într-o postare simplă și la sentiment.

alex benchea

În toate cele cinci zile, un singur scop l-a ambiționat pe român, a vrut să vadă steagul țării noastre pe Kilimanjaro și să facă istorie prin prisma faptului că este singurul român nevăzător care se poate lăuda cu acest titlu. Ghidul său, Cosmin Andron, a scris pe Facebook că duminică la ora 7.10 „Alex a ajuns pe vârf, pe Acoperișul Africii”.

Kilimanjaro este unul dintre cele mai dificile vârfuri din lume de escaladat și un nume impresionant pe CV-ul oricărui alpinist. În ceea ce-l privește pe Alex Benchea, el este student la facultatea de Geografie din Cluj Napoca și un membru al Clubului de Alpinism Climb Again din București.

El a pornit spre Tanzania, în expediția de cucerire a vârfului din Africa, în data de 10 decembrie, alături de ghidul Cosmin Andron, bugetul proiectului fiind de 8.000 de euro, banii fiind strânși din donații. Prin gestul său, Benchea a reușit să fie un exemplu demn de urmat pentru generații întregi de nevăzători.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI