Google Maps îi ajută pe nevăzători să treacă strada în siguranță

Google Maps îi ajută pe nevăzători să treacă strada în siguranță

Google Maps este extrem de utilă pentru cei mai mulți dintre noi, iar acum se orientează și către persoanele cu probleme de vedere.

De acum, aceștia vor putea folosi aplicația de la Google pentru a putea ajunge în siguranță la destinație. Aplicația are o serie de funcționalități care îi ajută pe cei cu probleme de vedere. În esență, funcționează ca un ghid pentru aceștia.

În primul rând, Google Maps îi poate ghida pe aceștia, reamintindu-le constant că se află pe traseul corect. De asemenea, aplicația folosește navigarea vocală pentru a–i anunța cât mai au de mers până la următoarea stradă la dreapta sau la stânga. Iar în cazul în care au nevoie să facă o oprire, aplicația îi orientează înapoi pe direcția corectă.

În plus, persoanele cu probleme de vedere primesc și avertizări legate de cât de aglomerate sunt trotuarele, pentru a știi la ce să se aștepte atunci când merg pe străzile orașelor.

Google Maps a început să ofere aceste opțiuni pe 10 octombrie, chiar de Ziua Mondială a Viziunii. Compania are și un videoclip în care îți arată utilitatea funcționalităților de pe aplicație pentru Wakana Sugiyama, business analyst Google.

Noile funcționalități de pe Google Maps ajută persoanele cu probleme de vedere

La nivel global, există 36 de milioane de oameni nevăzători și 217 milioane de oameni cu deficiențe de vedere moderate până la severe.

Sugiyama spune că asemenea update-uri nu numai că ajută o persoană cu deficiențe de vedere să ajungă din punctul A în punctul B, ci le pot oferi și mai multă încredere atunci când călătoresc pe cont propriu.

Actualizarea Google Maps este disponibilă atât pe Android, cât și pe iOS. Totuși, nu poate fi folosită momentan decât în limba engleză în Statele Unite și în japoneză, în Japonia. Totuși, compania a anunțat că mai multe țări urmează să ajungă pe listă.

Citește și:
Sursa: The Verge