Alertă meteo. Vremea severă pune stăpânire pe România. Temperaturi drastice în următoarele zile

Alertă meteo. Vremea severă pune stăpânire pe România. Temperaturi drastice în următoarele zile
Alertă meteo de vreme severă și temperaturi drastice

Vremea se va schimba semnificativ în perioada următoare, după ce meteorologii au transmis că vremea severă pune stăpânire pe România. Specialiștii ANM au emis o alertă meteo de temperaturi joase și precipitații slabe, în mai multe regiuni ale țării, în timp ce ninsorile își vor face și ele simțită prezența.

ANM anunță vreme severă cu temperaturi scăzute în perioada următoare

Chiar dacă în ultima perioadă a fost remarcată o ușoară încălzire, vremea frumoasă și caldă nu va mai fi resimțită pentru mult timp. ANM a transmis o alertă meteo de vreme severă, în mai multe regiuni ale României, pe măsură ce temperaturile scăzute își fac simțită prezența.

În perioada următoare, meteorologii anunță o răcire accentuată, precum și precipitații slabe. Totodată, la munte sunt așteptate ninsori. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), începând de sâmbătă, 23 octombrie, vremea se va răci treptat în zonele din jumătatea de sud-est a țării.

Termometrele vor indica temperaturi tot mai aproape de normalul acestei perioade a anului. De asemenea, cerul va fi variabil și va prezenta înnorări în sud și sud-est, unde temporar se vor remarca precipitațiile. Vântul va sufla slab și moderat, intensificările fiind semnalate la munte, pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 şi 16 grade, iar cele minime între -1 şi 11 grade.

Cum va fi vremea în România, în perioada următoare

În privința Bucureștiului, locuitorii Capitalei vor traversa o perioadă cu vreme mohorâtă și rece. Potrivit specialiștilor ANM, cerul va rămâne înnorat și va ploua începând de sâmbătă, 23 octombrie. De asemenea, se va remarca vântul, care va sufla slab și moderat. Valorile maxime ale termometrelor se vor situa între 16 – 17 grade Celsius, în timp ce minimele vor rămâne la 8-9 grade Celsius.

De duminică, temperaturile vor continua să scadă, în cea mai mare parte a țării. Maximele prognozate sunt de 8 până la 17 grade Celsius. Înnorările se vor remarca în special în prima parte a zilei, în sud și în est, fiind semnalate inclusiv ploi slabe.

La munte vor exista precipitații mixte. Dimineața și noapte se va forma ceață. În regiunea Olteniei, în perioada 24 – 26 octombrie, media valorilor indicate de termometre va fi de 12 – 13 grade, în timp ce pentru finalul lunii sunt prognozate maxime de 16 grade Celsius.

Vreme rece pentru locuitorii Capitalei

În București, vremea se va păstra, de asemenea, rece pentru această dată. Cerul va fi și el variabil, cu înnorări în timpul zilei, când va ploua temporar. Trecător, va ploua. De asemenea, vântul va sufla slab şi moderat. Pe de altă parte, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 3 – 5 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI