Alertă meteo pentru București. Cod galben până duminică la 22:00, ce alte județe mai sunt afectate

Alertă meteo pentru București. Cod galben până duminică la 22:00, ce alte județe mai sunt afectate
Cod galben de vreme rea în București și alte 31 de județe

În cursul zilei de astăzi, duminică, meteorologii au emis o avertizare de instabilitate atmosferică pentru București și alte 31 de județe. Aceasta este valabilă până diseară la ora 22:00.

Cod galben de instabilitate atmosferică în București.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, duminică, până la ora 22:00, local în sudul, centrul, estul şi nord-estul ţării va fi cod galben de instabilitate atmosferică. Cantitatea de precipitații în unele zone poate ajunge și la 50 de litri pe metru pătrat.

”Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40…50 l/mp”, anunţă ANM.

Totodată, pe lângă Capitală, alte 31 de județe sunt vizate de codul galben emis de ANM. Este vorba despre: judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Neamţ, Vrancea, Bacău, Suceava, Harghita, Covasna, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Dâmboviţa, Braşov, Mureş, Cluj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Olt, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Caraş-Severin (parţial, şi municipiul Bucureşti.

Meteorologii anunță averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

„În intervalul menționat, în sudul țării și la munte va ploua însemnat cantitativ şi vor fi pe alocuri şi manifestări de instabilitate atmosferică.În Moldova, Transilvania, Maramureș și local în Crișana și Banat, îndeosebi în timpul după-amiezelor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va concretiza prin averse torenţiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii şi grindină”, au mai menționat meteorologii.

Vremea astăzi, 12 iunie

Chiar dacă s-a anunțat codul galben de vreme rea, duminica aceasta s-a încălzit puțin și vom avea parte de soare în prima parte a zilei. Ploile vor veni mai după-amiază. Vreme foarte frumoasă găsim în Câmpia de Vest, acolo unde temperaturile se încadrează între 23 și 31 de grade Celsius.

În Dobrogea și Bărăgan se anunță vreme închisă și averse după prânz. Temperaturile cresc cu 6-7 grade față de ziua anterioare și vor ajunge până la 28 de grade Celsius. În Moldova și Muntenia găsim vreme instabilă, iar temperaturile se vor încadra între 27 și 28 de grade Celsius.

În Transilvania și Maramureș găsim vreme mai bună ca în restul țării, iar temperaturile cresc ușor-ușor. Se arată soarele, însă vor fi și câteva averse. Temperaturile cresc și în Oltenia, însă instabilitatea persistă și o să plouă.

În București, duminică se încălzește, iar temperatura urcă spre 27 de grade Celsius. Pe parcursul zilei vor apărea ploi, vântul se va intensifica, însă spre seara atmosfera se mai liniștește.