Alertă meteo în România! Termperaturi sufocante, de 45 de grade

Alertă meteo în România! Termperaturi sufocante, de 45 de grade

ANM a emis primul cod galben de caniculă și disconfort termic din această vară. În vestul și nordul țării vor fi ploi torențiale și vijelii. Se resimt 45 de grade Celsius.

Alertă meteo ANM: Temperatura resimțită la sol va fi de 45 de grade

Specialiștii de la ANM au emis o avertizare meteo de cod galben de caniculă și disconfort termic valabilă de joi, 2 iulie, până vineri, 3 iulie, în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei și centrul Moldovei. Temperaturile vor atinge frecvent 35 – 36 de grade Celsius și izolat 37 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, așa încât disconfortul termic va fi accentuat.

În vestul teritoriului intră în vigoare un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată ce va afecta județele Timiș, Arad, Satu Mare, Sălaj, Caraș Severin și zona de munte a județelor Hunedoara, Alba, Cluj, până vinei, 3 iulie.

În Timiș, Arad, Bihor, Sălaj, Satu Mare și Caraș Severin, dar și în zona de munte a județelor Hunedoara, Alba și Cluj vor fi intervale cu intensificări puternice ale vântului (rafale de 80…90 km/h), vijelii, descărcări electrice și grindină.

Vremea în Capitală

Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 35…36 de grade Celsius. Deși maximele vor atinge 36 de grade Celsius, temperatura resimțită la sol va fi de 45 de grade Celsius, transmit meteorologii.

Atenționare meteorologică  

În  intervalul m02 – 02 iulie va fi caniculă în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei şi în sudul și centrul Moldovei. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…36 de grade şi izolat 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități pe arii restrânse și în restul zonelor de câmpie și podiș. În sud-estul teritoriului vremea se va menţine caniculară și la finalul săptămânii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI