Alertă meteo în România. De când scad temperaturile

Alertă meteo în România. De când scad temperaturile
Alertă meteo în România. De când scad temperaturile

Anunț important de la ANM. Vremea se va schimba în toată țara. Vremea se anunță a fi schimbătoare . De când încep să scadă temperaturile în țara noastră.

Alertă meteo în România. De când scad temperaturile

Pe când toată lumea se aștepta ca temperaturile să crească și cerul să fie senin, specialiștii ANM vin cu vești proaste. Vremea se va schimba radical în România, iar temperaturile vor fi în scădere în perioada următoare. A emis un avertisment de ultimă oră Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În centru, nordul, vestul și nord-estul țării, la deal și la munte , vremea va fi instabilă și se va răci considerabil în următoarele zile. Își vor face apariția și ploile cu caracter torențial, însoțite de descărcări electrice, vijelii și grindină, potrivit informațiilor date de către meteorologi. A doua parte a lunii iulie va aduce o vreme în general frumoasa și calda în aproape toate regiunile tarii. Aversele însoțite de descărcări electrice își vor face apariția doar în mod local și cu precădere în zonele intracarpatice, astfel încât în acest interval cantitățile de apa vor fi preponderent deficitare la nivel național.

Vremea se schimbă în toată țara

Miercuri, 22 iulie, temperaturile maxime vor fi între 24-33 de grade Celsius, cea mai mare valoare va fi înregistrată în Lunca Dunării. În urma averselor, cantitățile de apă vor depăși alocuri 20-25l/mp, iar izolat între 30-35l/mp. În restul țării, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi de scurtă durată.

Oameni cu umbrele pe ploaie
Alertă meteo în România. De când scad temperaturile

Specialiștii nu aduc vești bune nici pentru ziua de joi. Temperaturile minime urmează a fi cuprinse între 10-20 grade Celsius, iar cele maxime între 22-33 grade Celsius. În intervale scurte de timp ploile, cu caracter torențial vor înregistra cantități mari de apă. vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie și, izolat, grindină.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI