15 oct. 2021 | 22:07

Alertă meteo. Fenomenul periculos care va lovi România. Directorul ANM, anunţ de ultimă oră

Vremea Meteo
Alertă meteo. Fenomenul periculos care va lovi România. Directorul ANM, anunţ de ultimă oră
Ne asteapta ploi si vant

O nouă alertă meteo lovește România. Un fenoment periculos se apropie de țara noastră, iar directorul ANM a făcut un anunț de ultimă oră.

Fenomenul care va lovi în țara noastră

Se pare că un ciclon puternic va lovi România. Va ploua în tot teritoriul, iar la munte este alertă de ninsori.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat cum va fi vremea în următoarea perioadă și ce fel de temperaturi aduce ciclonul.

„O vreme închisă, mai rece decât în mod obișnuit și într-adevăr, cu averse care se vor înregistra, în special, în sud-vestul țării, acolo unde vorbim de ploi importante cantitativ, care prin acumulare să depășească 25-35 l/mp la nivel local, cu precădere în Dobrogea, 40 l/mp.

Vorbim și de o avertizare meteorologică de cod galben și chiar portocaliu pentru zona litoralului, pentru că în zona litoralului ne așteptăm să plouă abundent, cantitățile de apă putând depăși la nivel local 50-70 l/mp”, a declarat ea.

Ne așteaptă temperaturi foarte scăzute

La munte vor predomina ninsorilor, iar temperaturile maxime în a doua parte a săptămânii se situează între 9 până la 15 grade. Vremea se va menține rece până pe 20 octombrie.

„Trebuie să menționăm că la munte vor predomina ninsorile, lapovița. Ninsoarea va fi la altitudini mai mari de peste 1.500 de metri, acolo unde și vitezele la rafală pot depăși 50-55 km/h. Ne așteptăm ca până sâmbătă să vorbim de cantități de precipitații însemnate.

Dacă într-o primă fază, astăzi și până mâine dimineață în partea de sud-est a țării, mâine o ușoară pauză, undeva în partea de centru, nord-vest, partea de nord-est, după care, de joi, vineri, din nou, cantități de apă însemnate, în special în Muntenia, Oltenia, Dobrogea, dar și în Moldova și în Transilvania”, a anunţat Elena Mateescu la Antena 3.

Cum e vremea în weekend

De astfel, în weekend ne așteaptă vreme deloc prietenoasă, cu ploi abundente și coduri pe toată perioada celor două zile. Este cod portocaliu în sudul României, conform spuselor lui Florin Busuioc.

 “Nu pot să fac nicio magie, weekend-ul e nașpa, mai ales în jumătatea sudică unde vom avea ploi zdravene. Avem și coduri pe toată perioada unde în unele locuri vom avea cantități mari de apă. Sudul României va avea și el cod portocaliu, vântul bate și el tare.

Avem de la vreo 9 până pe la vreo 13 grade Celsius, deci vântul sporește senzația de frig. Duminică tot mai plouă prin sud, prin est, peste tot aproape. Luni e ceva mai bine. La munte avem lapoviță și ninsoare la peste 1.500 de m altitudine avem depunere de strat gros de zăpadă.

Marți e din nou ceva mai bine cu temperaturile, miercuri chiar avem 19-20 de grade, iar joi ne bucură și de 21 de grade Celsius. Ploile dispar de pe luni, marți încolo. Ele vor mai fi pe suprafețe mici. În București plouă cel puțin până luni”, a spus Florin Busioc la Măruță.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Capital.ro
Situația în care șoferii care produc un accident rutier pot pleca de la locul faptei | Momentul când trebuie raportat un accident
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro