Alertă meteo. Fenomen bizar începând de diseară. Ce ne așteaptă în weekend

Alertă meteo. Fenomen bizar începând de diseară. Ce ne așteaptă în weekend

Ne așteaptă un fenomen cu totul ciudat în zilele următoare. Administrația Națională de Meteorologie atrage atenția asupra  fenomenului bizar care urmează să se întâmple în Rmânia chiar în ziua de Paște.

Fenomen bizar începând de diseară

Vremea a fost mai rece decât anii trecuți în această perioadă, în ultimele zile, iar valorile termice au coborât mult sub cele normale pentru această dată.

În zilele următoare, ANM anunță că vremea se încălzește, însă nu doar atât. Ne așteaptă un fenomen meteo ciudat.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că va veni în țara noastră un val de praf saharian. Pe cerul României va ajunge o masă de aer tropical, care deși va încălzi vremea, aduce cu sine și particule de praf saharian.

În weekendul acesta, de 1 și 2 mai, praful portocaliu se va vedea în întreaga țară, în special în sud-vest, în intervalele cu ploaie.

Cum va fi vremea în weekend

„În perioada 30 aprilie – 3 mai, circulația aerului, preponderent din sector sud-vestic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.

Concentrațiile particulelor de praf ce urmează să ajungă deasupra României vor fi mult mai reduse, în comparație cu cele din zona Peninsulei Italice și sudul Peninsulei Balcanice. Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate la finalul săptămânii (1 și 2 mai), în zonele și intervalele cu ploaie, la început în special în regiunile sud-vestice, apoi și în restul țării.”, se arată în comunicatul ANM.

Urmează ca temperaturile să crească, ajungând chiar și până la 30 de grade. Cu toate acestea, există șanse de precipitații și descărci electrice, vânt puternic și în unele zone chiar și grindină.

Adminstrația Națională de Meteorologie anunță că în ziua de Paște vremea va fi foarte caldă, cu maxime între 16 și 31 de grade, iar minimele vor fi de 7 și 16 grade. În nordul țării și în zonele montane pot să mai apară averse.