08 aug. 2021 | 13:31

Alertă meteo. Cod galben de caniculă în România. Care sunt zonele cele mai periculoase

Vremea Meteo
Alertă meteo. Cod galben de caniculă în România. Care sunt zonele cele mai periculoase
Cod galben de caniculă. Cum o să fie vremea în următoarea perioadă

Meteorologii au transmis o nouă alertă meteo! Un nou val de caniculă o să lovească dur România, așa că unele zone o să fie grav afectate de căldură. A fost emis un cod galben pentru județele ce o să fie victimele temperaturilor ridicate.

Cod galben de caniculă. Ce anunță meteorologii

Vești triste pentru români! Canicula o să fie greu de suportat în următoarea perioadă, așa că mulți trebuie să se aibă grijă și să nu iasă din case la orele de vârf pentru a nu se confrunta cu temperaturile mult prea ridicate din luna august.

Avertizarea de cod galben de caniculă este valabilă începând cu luni, 9 august, de la ora 10:00, până miercuri, 11 august, la ora 22:00. Anumite județe o să fie afectate de temperaturile ridicate, după cum au anunțat meteorologii.

Ce județe o să fie afectate de caniculă. Anunțul trist făcut de specialiști

Cei ce locuiesc în județe ca Argeş, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Timişoara și Vâlcea o să se confrunte cu disconfort termic accentuat și căldură.

În timp ce temperaturile minime nu o să coboare sub 20 de grade Celsius, temperaturile maxime o să fie cuprinse între 34 și 38 de grade Celsius, iar indicele de temperatură-umezeală o să depășească pragul critic de 80 de unități pe arii extinse.

Toți românii ce și-au făcut planuri trebuie să se gândească la temperaturile ridicate din următoarea perioadă și să își ia măsuri. Din păcate, canicula o să lovească din nou în multe regiuni după doar câteva zile de liniște.

Meteo București. Cum o să fie vremea în Capitală

Vremea mult prea călduroasă o să le pună bețe în roate românilor și în București. În a doua parte a zilelor vremea o să fie caniculară, iar disconfortul termin o să fie unul ridicat. Luna august vine cu temperaturi greu de suportat pentru mulți români ce speră la puțină răcoare.

Cei ce locuiesc în Capitală o să se confrunte cu vreme caniculară. Indicele de temperatură-umezeală o să depășească ușor pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime se vor înregistra între 18 și 21 de grade Celsius. Între timp, temperaturile maxime o să fie cuprinse între 34 și 37 de grade în Capitală.

Persoanele ce locuiesc în București trebuie să se aștepte și la fenomene meteorologice instabile, precum averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Vremea o să fie capricioasă în următoarea perioadă, în special în a doua parte a zilei de marți, 10 iulie.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Capital.ro
Cea mai puternică rugăciune pe care nu ai voie să o citești. Și preoții se feresc de ea. Răul se poate întoarce asupra ta
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro