Vremea în luna septembrie 2020. Vești bune pentru românii care vor să meargă atunci în concediu!

Vremea în luna septembrie 2020. Vești bune pentru românii care vor să meargă atunci în concediu!
Prognoza meteo pentru luna septembrie 2020

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza pentru luna septembrie. Veștile bune vin degrabă pentru românii care apucă să-și ia concediu abia la începutul toamnei.

Prognoza meteo pentru luna septembrie 2020

Meteorologii vin cu vești bune! Dacă vara asta ne-am scăldat în temperaturi caniculare, termometrul nu putea să fie extrem de schimbat tocmai în prima lună a toamnei. Vremea va fi caldă în septembrie, iar cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Între 31 august și 7 septembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei acesteia, arată Administrația Națională de Meteorologie, mai ales în jumătatea estică a teritoriului României. Ploile vor veni în vestul țării, centru și nord-vest, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare.

COD GALBEN – „Interval de valabilitate: 29, 30, 31 august Fenomene vizate: caniculă şi disconfort termic Zone afectate: conform textului şi hărţii În intervalul menţionat, în zonele de câmpie și de podiș disconfortul termic va fi accentuat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge 33…36 de grade și în jur de 37 de grade în regiunile sudice.”

Prognoză meteo ANM pentru luna septembrie 2020
Prognoză meteo ANM pentru luna septembrie 2020

Vremea pe perioade

Perioada 7 – 14 septembrie
Temperaturile vor fi cu puțin mai ridicate decât cele normale perioadei pe tot întregul teritoriu, cu o abatere termică mai pronunțată în regiunile din sud-est. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare, iar excepția vine în zona de vest și nord-vest.

Perioada 14 – 21 septembrie
Temperaturile vor avea valori mai ridicate decât cele normale perioadei, în special în sud-est. Regimul precipitațiilor va fi în general apropiat de normal, posibil ușor excedentar, local, în regiunile sudice, centrale și nord-vestice.

Perioada 21 – 28 septembrie
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Precipitațiile estimate se vor situa în jurul celor normale acestui interval.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI