07 ian. 2022 | 14:30

Alertă meteo ANM. Vremea o ia razna până duminică seară, unde va ninge

Vremea Meteo
Alertă meteo ANM. Vremea o ia razna până duminică seară, unde va ninge
Alertă meteo ANM: vremea de neînțeles la început de an

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie vin cu noi detalii despre vreme. Temperaturile și fenomenele care vin în prim-plan zilele viitoare vor lua pe toată lumea prin surprindere. În ce zone va ninge?

Alertă meteo ANM: în ce zone va ninge?

Administrația Națională de Meteorologie a emis în cursul zilei de vineri o informare meteo de precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare. Zonele afectate de noile fenomene sunt: Banat, Crişana, Maramureş şi vestul şi nord-vestul Transilvaniei.

Noile vești sunt valabile de sâmbătă, ora 04:00, până duminică, ora 12:00. O ninsoare moderată își va face apariția în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali, iar stratul de zăpadă va fi local consistent. Cantitățile de apă acumulate vor fi în general de 10-15 l/mp şi, izolat, de peste 20 de l/mp.

Vântul va sufla cu intensificări cu viteză în general de de 55-65 km/h în sudul Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali, temporar viscolind ninsoarea. Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala în special în dimineața zilei de 8 ianuarie în restul teritoriului, mai cu seamă în dealurile sudice.

Vremea se schimbă total în București

Vremea din zilele următoare este cu atât mai neașteptată pentru că majoritatea zonelor de pe teritoriu s-au bucurat de zile cu soare și temperaturi frumoase în ultima perioadă. Se pare că lucrurile se schimbă drastic cel puțin pentru restul lunii ianuarie.

Vremea se schimbă radical și în București. Temperatura minimă din noaptea de vineri spre sâmbătă va fi de 0-1 grad Celsius, în timp ce sâmbătă și sâmbătă spre duminică temperatura aerului nu se va modifica semnificativ și va avea valori de 2-4 garde Celsius, mai arată meteorologii.

Informare meteorologică

„Interval de valabilitate: 08 ianuarie, ora 04 – 09 ianuarie, ora 12. Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare
Zone afectate: conform textului. În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

În Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent. Cantitățile de apă vor fi în general de 10…15 l/mp și izolat de peste 20 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali, temporar viscolind ninsoarea. În restul teritoriului, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala în special în dimineața zilei de sâmbătă (08 ianuarie), cu precădere în dealurile sudice.” (Sursa: meteoromânia.ro)

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai valoros
Capital.ro
Aparatele care pot fi reparate chiar dacă au ieşit din garanţie. Regula, adoptată de Parlamentul European
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ANUNȚ privind BANII de PENSII de PAȘTE! Daniel Baciu a dat VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro