Alertă meteo ANM. Vine vremea rea în România: de când e schimbarea

Alertă meteo ANM: Avertizările specialiștilor

Specialiștii de la Administrația Națională de Meterologie au emis o nouă prognoză. Care sunt avertizările specialiștilor și ce zone sunt afectate? Iată alertele emise recent de meteorologi, dar și cum a fi vremea în toată țara în perioada următoare!

Alertă meteo ANM: Avertizările specialiștilor

Se schimbă vremea în România! Cei de la Administrația Națională de Meteorologie au oferit prognoza pentru următoarele zile. Românii au avut parte de o vară cu temperaturi caniculare, iar acum în sfârșit gradele scad în termometre, dar doar în anumite zone. Țara noastră este lovită de un val de aer tropical, după ploile torențiale de pe aproape tot teritoriul și vremea capricioasă, oamenii se vor confrunta cu un val de aer tropical. Valorile termice vor fi de cele mai multe ori mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, pe alocuri serile vor fi mai răcoroase. O abatere termică ușor accentuată va fi în zona de sud-vest.

Vineri, 9 septembrie, avem parte de o vreme predominant frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales în zona Carpaților Meriodionali, unde își vor face apariția ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, maximele se vor încadra între 23 și 32 de grade Celsius, iar minimele între 7 și 18 grade Celsius. Condiții de ceață se vor arăta dimineața și noaptea.

Joi, 10 septembrie, vremea se va menține frumoasă, iar cerul va fi variabil, alături de înnorări trecătoare seara și noaptea la munte, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat pe arii restrânse, alături de unele intensificări pe crestele montane. Maximele se încadrează între 23 și 32 de grade Celsius, iar minimele între 8 și 18 grade Celsius.

Vineri, 11 septembrie, temperaturile vor scădea în cea mai mare parte a României. Unele înnorări vor fi în zona montană, unde izolat vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va avea intensificări în regiunile de sud și va sufla slab spre moderat în rest. Maximele sunt încadrate între 21 și 31 de grade Celsius, iar minimele între 8 și 18 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru București pentru 9 septembrie.
Prognoza meteo pentru București pentru 9 septembrie.

Anunț ANM pentru toată luna septembrie

„Din datele înregistrate în perioada 1961-2019 la staţiile meteorologice din reţeaua Administraţiei Naţionale de Meteorologie, se constată că temperatura medie multianuală a lunii septembrie depăşeşte 18 grade Celsius doar în Lunca Dunării, pe litoral şi izolat, în Delta Dunării şi sud-vestul Banatului. În Câmpia Română, în zonele deluroase ale Olteniei şi Munteniei, în Dobrogea, Câmpia de Vest, în estul şi sudul Moldovei, mediile de temperatură a aerului se situează între 16 şi 18 grade Celsius. Valori mai moderate, între 12 şi 16 grade Celsius, sunt caracteristice Transilvaniei, Dealurilor Vestice, Maramureşului, Moldovei şi Subcarpaţilor”
Administrația Națională de Meteorologie

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI