Soarele e încă la datorie, dar nu pentru multă vreme. Prognoza meteo a fost actualizată. Specialiștii de la ANM au emis o alertă meteo ce vizează toată țara.
După un weekend cu temperaturi ridicate și un început de săptămână cu vreme plăcută, meteorologii au anunțat o serie de schimbări în ceea ce privește prognoza meteo pentru următoarele zile ale săptămânii în curs.
Potrivit specialiștilor, temperaturile de vară se scufundă treptat în amintiri, căci toamna își intră în drepturi. Marți și meircuri vor fi temperaturi în scădere în majoritatea regiunilor teritoriului, maximele fiind cuprinse între 21 și 31 de grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între 8 și 21 de grade Celsius.
În regiunile montane, în centrul și sud-vestul României, în cursul zilei de marți, pot apărea ploi și intensificări ale vântului. Cerul va fi înnorat și există șanse de precipitații, însă neînsemnate cantitativ.
Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe timpul zilei, când la rafală se vor atinge viteze în general de 40…50 km/h, în Moldova și pe arii restrânse în Dobrogea, Muntenia, Oltenia și pe crestele montane. De asemenea, presiunea atmosferică va crește ușor în sudul și centrul teritoriului.
În București, marți, vremea va fi în general frumoasă, iar meteorologii anunță o temperatură maximă de 28 de grade Celsius, urmând ca miercuri aceasta să crească până la 31 de grade Celsius. Vântul va sufla slab pe parcursul zilei, iar cerul se va menține senin. Nu vor exista șanse de precipitații.
Turiștii aflați pe litoral zilele acestea se pot bucura în continuare de soare și de vreme frumoasă. Maxima va atinge valoarea de 27 de grade Celsius, iar noaptea minima va coborî până la 21 de grade Celsius.
Mediile valorilor termice se vor situa puțin peste cele specifice perioadei în care ne aflăm în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, poate ușor excedentare în regiunile intracarpatice.
Valorile temperaturilor medii lunare vor înregistra o scădere destul de mică față de luna august, la aceasta contribuind perioada mai scurtă de strălucire a Soarelui și nopțile mai lungi și mai răcoroase.
Septembrie este o lună mai puțin instabilă, datorită persistenței deasupra celei mai mari părți a Europei, a unui brâu de presiune atmosferică relativ ridicată, care contopește Anticiclonul Azoric cu maximul barometric este european.