Alertă meteo ANM. Se schimbă vremea: ce temperaturi vom avea la final de septembrie

Alertă ANM: Care sunt temperaturile pentru finalului lui septembrie? 

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă atenționare! Cum va fi vremea în luna septembrie și care sunt temperaturile de care ne vom bucura?

Alertă ANM: Care sunt temperaturile pentru finalului lui septembrie?

Valorile termice pentru următoarele două săptămâni vor fi oscilante. Majoritatea regiunilor vor înregistra o ușoară răcire care este preconizată în intervalul 18-20 septembrie, în timp ce precipitațiile revin în unele zone, în special spre finalul săptămânii curente, dar și după 22 septembrie.

În Banat, vremea va fi călduroasă în general și frumoasă până pe data de 17 septembie. Maximele se vor situa în medie în jurul a 30 de grade Celsius, iar minimele se vor menține constante, cu medii de 14-16 grade Celsius.

În Crișana, vremea va fi călduroasă la amiază. Maximele termice se vor situa, în medie, în jurul a 30 de grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între 10 și 12 grade Celsius. Există o posibilitate mai mare a apariței ploilor.

În Transilania, vremea va fi în general frumoasă, cu medii regionale în jurul a 28 de grade Celsius și cu minimele între 8 și 10 grade Celsius. Ploile sunt prognozate în primele două zile ale intervalului.

În Maramureș, vremea va fi frumoasă, alături de apariția ploilor la finele perioadei. Maximele sunt în jurul a 29 de grade Celsius, iar minimele în jurul a 10 grade Celsius.

În Moldova, vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi treptat. Maximele sunt cuprinse între 28 și 30 de grade Celsius, iar minimele în jurul a 10-11 grade Celsius.

În Dobrogea, vremea va fi în general caldă. Maximele mediate sunt în jurul a 28 de grade Celsius, iar minima va crește treptat până la 14-15 grade Celsius.

În Muntenia, vremea va fi frumoasă la începutul perioadei, în special la câmpie. Media maximelor se va situa în jurul a 30 de grade Celsius, iar minimele suferă o scădere gravă spre 8 grade Celsius la finele termenului.

În Oltenia, vremea va fi călduroasă la amiază în cea mai mare parte a regiunii. Maximele se situează în jurul a 30 de grade Celsius, iar minimele estimate mediat la 12 grade Celsius.

Vremea la munte pentru luna septembrie
Vremea la munte pentru luna septembrie

Cum va fi vremea la munte pentru luna septembrie?

„În primele 4 zile de prognoză vremea va fi în general frumoasă și mai caldă decât normalul perioadei, cu media maximelor în jurul a 20 de grade. Din 18 septembrie și până în 21 septembrie se va răci, chiar semnificativ, astfel că maximele mediate vor fi de 10…12 grade. Pe intervalul 22-26 septembrie se va încălzi ușor, cu medii ale maximelor de 14…16 grade, iar la final se preconizează din nou o scădere a valorilor termice spre 14 grade. Temperaturile minime vor fi în medie de 10 grade în perioada 14-17 septembrie, apoi vor scădea brusc la 2 grade mediat regional în 19 și 20 septembrie și ulterior vor crește din nou până la medii în jurul a 8 grade. Ploile se vor semnala în 17 și 18 septembrie, iar în restul intervalului probabilitatea apariției acestora va fi destul de redusă”
Administrația Națională de Meteorologie

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI