Alertă meteo ANM. Vine prăpădul în țară: temperaturi de 40 de grade

Alertă meteo ANM. Vine prăpădul în țară: temperaturi de 40 de grade

ANM (Administrația Națională de Meteorologie) a emis o informare de intensificare a caniculei pentru perioada următoare, pe teritoriul României. Potrivit acestei informări, mai multe zone din țară se vor confrunta cu zile caniculare, în cre temperaturile maxime pot ajunge și la 40 de grade C.

Alertă Meteo ANM. Cum va fi vremea în România

Astfel, meteorologii anunță că în zilele de 6,7 și 8 august, în România vor fi temperaturi ridicate, iar vântul va avea viteză la rafală, în general de de 40…50 Km/h.

De asemenea, în regiunile sudice și estice, vremea va fi caniculară și se vor înregistra maxime de 34..40 de grade C, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu o viteză la rafală, în general, de 40…50 km/h. În plus, indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități.

Avertizări nowcasting de la ANM

În zona: Județul Dolj: Craiova, Podari, Brădești, Șimnicu de Sus, Bucovăț, Ișalnița, Braloștița, Pielești, Breasta, Coșoveni, Carpen, Malu Mare, Robănești, Coțofenii din Dos, Cernătești, Scăești, Vela, Sopot, Almăj, Terpezița, Grecești, Brabova, Mischii, Predești, Ghercești, Coțofenii din Față, Cârcea, Pleșoi, Seaca de Pădure, Secu, Gogoșu, Botoșești-Paia;

Se vor semnala: frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula 15-20 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului,

Observații de la ANM: sistemele noroase se deplasează pe direcţie E-V

Vremea 8 august în România

Sâmbătă, vremea se anunță caldă spre deosebit de caldă în prima decadă a lunii august, iar cerul va fi variabil spre senin în majoritatea regiunilor.

Astfel, în primele ore ale dimineții, în sud-estul Banatului și în sud-vestul Olteniei, urmează a se semnala în mod local unele averse slabe de ploaie, însoțite de descărcări electrice, iar asttfel de fenomene se vor înregistra izolat în cursul după-amiezii și la munte.

De asemenea, vântul va sufla moderat în sud-est (cu rafale de pana la 50-60 de km/h) si slab, cel mult slab până la moderat în restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 28 si 33 de grade Celsius in Transilvania si Maramures, 30-35 de grade în Banat și în Crișana, 32-37 de grade în Oltenia, Muntenia si vestul Dobrogei și 30-35 de grade în estul Dobrogei și in Moldova. Cele mai scăzute valori sunt asteptate în sudul litoralului și în zona Obcinelor Bucovinei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI