Alertă meteo ANM. Vine prăpădul: când încep ninsorile în România

Alertă meteo ANM. Vine prăpădul: când încep ninsorile în România
Alertă meteo ANM: când încep ninsorile în România

Vine iarna peste noi, spun meteorologii. Temperaturile vor scădea brusc și vor fi însoțite de ploi și ninsori. În partea de est și în partea de vest, centru și nord a țării sunt posibile precipitații mixte.

Alertă meteo ANM: se anunță precipitații mixte sau chiar ninsori

Seara trecută a fost puțin mai cald în majoritatea zonelor, astfel că minimele au ajuns la valori de 4…7 grade Celsius în cea mai mare parte a teritoriului, iar prin sudul Banatului, estul Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea chiar 8…10 grade Celsius. În curând, temperaturile maxime ne vor surprinde neplăcut, lucru normal, de altfel, pentru această perioadă.

„Pe măsură ce ne apropiem de finalul ultimei luni din această toamnă, putem spune că vremea își urmează parcursul normal. Sâmbătă și duminică vom observa o schimbare semnificativă, pentru că vremea se va răci mai ales în partea de vest, centru și nord a țării, unde vorbim de temperaturi maxime care nu vor mai depăși 9 grade Celsius, cu precipitații mai ales spre seară și parcursul nopții, chiar predominant sub formă de lapoviță și ninsoare și în zonele mai joase din partea de nord și centru a țării, iar la munte vor predomina ninsorile. Este posibil și în partea de vest, centru și nord a țării să discutăm de precipitații mixte sau chiar ninsori, pe seară și în cursul nopții”, a spus directorul ANM, Elena Mateescu, pentru Digi24.

Vremea în București

În Capitală vom avea ploi și o maximă de 10 grade Celsius. Pentru zilele ce urmează nu se întrevede o îmbunătățire a vremii. Cerul se va menține mai mult noros, iar temperatura maximă nu va mai depăși valoarea de 10 grade Celsius. Aflați în a doua decadă a lunii noiembrie, pentru moment, vremea se arată încă destul de blândă cu noi.

Vremea în țară, joi, 19 noiembrie

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar mai accentuate ziua în sudul teritoriului, iar noaptea în vest și nord, unde izolat vor fi ploi slabe sau burniță. În Carpații Meridionali, trecător, vor mai fi precipitații slabe și mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane. Acestea își vor face simțită prezența și local și temporar în Banat, Moldova și Dobrogea. Maximele vor fi cuprinse între 5…6 grade Celsius în despresiuni și 12…13 grade în vest. Minimele se vor situa, în general, între -4 și 5 grade Celsius, mai ales dimineața și noaptea, local, în zonele joase de relief, unde se va semnala ceață.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI